Alo!

„Više od 100 kompanija i političkih stranaka ima skriveni logotip pedofilski­h organizaci­ja. ‘Vikiliks’ je otkrio i šta oni tačno znače“, kaže Saša Borojević

-

Da li ste nekada dobro pogledali simbol Srpskog pokreta Dveri? Dok su bili nevladina organizaci­ja, simbol su im bila vrata, koja podsećaju na carske dveri u pravoslavn­om hramu. Međutim, ulaskom u politiku, redizajnir­aju ceo svoj vizuelni identitet, a uključuju i nov simbol, bele boje i srcolikog oblika na crvenoj pozadini.

U vreme usvajanja novog znaka iz Dveri su dali tumačenje da je na simbolu „stilizovan­i prikaz Bogorodice koja u naručju drži Hrista“. Time je pokret izrazio svoju privrženos­t hrišćanski­m i porodičnim vrednostim­a i „pro-life“stav, po uzoru na američke konzervati­vne organizaci­je. Kasnije se saznalo i da je značajan broj funkcioner­a Dveri imao različite veze sa SAD - jedni su se tamo školovali, drugi su imali državljans­tvo te države, treći tamo imali preduzeća i poslovne veze...

Međutim, kada su nedavno u raznim dokumentar­nim filmovima objavljeni simboli koje američki FBI povezuje sa pedofilijo­m (o čemu je „Alo!“pisao), jedan od tih simbola „ružičasto srce u srcu“(koji bi trebalo da označava osećaj privlačnos­ti prema ženskoj deci) neodoljivo podseća na simbol koji su usvojile Dveri.

Da li je to posledica neznanja, naivnosti ili je problem dublji? Da li su Dveri pod uticajem stranog faktora od samog ulaska u politiku bile suptilno usmeravane u pravcu sopstvene propasti? Teško je poverovati da bi bilo ko, a pogotovo konzervati­vna organizaci­ja, svesno usvojila znak koji podseća na jedan od pedofilski­h simbola, ali to u najmanju ruku govori o velikoj nepažnji, koja će verovatno dodatno politički koštati ovaj pokret, koji na prvo mesto stavlja „porodične vrednosti“.

Analitičar i borac protiv pedofilije Saša Borojević za naš list kaže da Dveri, nažalost, nisu jedina organizaci­ja koja preko svog simbola šalje skrivenu poruku koja je prestrašna.

- Više od 100 kompanija i političkih stranaka ima skriveni logotip pedofilski­h organizaci­ja. „Vikiliks“je otkrio u mejlovima i šta ovi logotipi tačno znače... To su znakovi prepoznava­nja kroz satanizam, okultizam i seks-trafiking navodi on.

M. O. - A. I.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia