Alo!

Lalatoviae­u novi ugovor

Posle Nemaca i Estonaca, za vikend kreću i Mađari kikola Trujić, srpski napadač iz redova Debrecina, za „Alo!“govori o nastavku šampionata i fudbalu bez publike

-

Vojvodina i Nenad Lalatović pronašli su zajednički jezik i uskoro će potpisati obnovu saradnje.

Veliki zaljubljen­ik u fudbalsku igru, mađarski premijer Viktor Orban, dao je zeleno svetlo. Ovog vikenda bubamara će se ponovo zakotrljat­i terenima našeg severnog suseda.

Pauza i neizvesnos­t zbog pandemije

nikom nisu prijali?

- Gorim od želje da se borim za bodove iako su uslovi specifični i nema publike kaže na početku razgovora za „Alo!“napadač Debrecena Nikola Trujić (28).

Prvi meč, pa odmah najteži rival?

- Odmerićemo snage u Budimpešti sa liderom Ferencvaro­šem. To je zaostali meč, a ovog vikenda igraće se i kup. Redovno kolo na programu je sedam dana kasnije. Do kraja ima osam kola jer nisu skraćivali ligu.

Da li ste prekidali treninge?

- Kratak period, ali radili smo individual­no. Ubrzo smo krenuli i sa radom u trening-kampu. Grupe od po šest fudbalera, bez kontakta.

Imate zanimljiv ugovor?

- Potpisao sam na godinu plus dve, s klauzulom da ukoliko odigram 60 odsto mečeva, a to sam već ostvario, automatski imam produžetak saradnje. Gazda je voljan je da me pusti ukoliko dobijem izdašnu ponudu. Grad je drugi po veličini u Mađarskoj i idealan za život. Naročito za nas sa malom decom jer ima dosta parkova i zelenila. Podseća me na Novi Sad.

U aprilu ste po drugi put postali otac?

- To je jedan od razloga što nismo ni dolazili u Srbiju. Sigurnije smo se osećali u Mađarskoj iskren je Trujić.

Kako su se u vanrednim merama snašli srpski fudbaleri?

- Koronu nisam ni osetio! Živim u Debrecenu, koji ima 350.000 stanovnika, ali svi su se strogo pridržaval­i uputstava. Bezbolno smo pregrmeli najrizični­ji period, na ulicama i u gradskim parkovima jer nije bilo policijsko­g časa. Najveće žarište bila je Budimpešta, koja je udaljena sat i po vožnje, ali je i tamo situacija pod kontrolom - zaključuje Trujić, bivši napadač Partizana, Vojvodine i mlade reprezenta­cije Srbije. M. TOPALOVIĆ

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia