Alo!

Nema preživelih!

PAKISTAN: Putnički avion sa 107 putnika i članova posade srušio se u predgrađe Karačija

-

Prema prvim podacima avion se srušio jer pilot nije uspeo da spusti stajni trap

Model koloni, PREDGRAĐE KARAČIJA na koje se srušio avion, uglavnom je naseljeno siromašnim i nezaposlen­im stanovništ­vom

Avion „erbas A320“pakistansk­e avio-kompanije „Internešne­l erlajnz“sa 99 putnika i osam članova posade srušio se juče u stambeni kvart u najvećem pakistansk­om gradu Karačiju, a agencije javljaju da ovaj udes niko nije preživeo.

Portparol kompanije Abdulah Kan rekao je da je avion na rutinskom letu od sat i po leteo iz Lahora, glavnog grada pokrajine Pandžab, i da je, prema prvim podacima, reč o kvaru na letelici.

- Poslednje što smo čuli od pilota je da ima određenih tehničkih problema i da će pokušati da sleti. Onda je nestao sa radara - rekao je Kan.

Portparol oružanih snaga Pakistana napisao je na Tviteru da se u potrazi i spasavanju eventualno preživelih putnika koriste helikopter­i i da su vojne jedinice stigle na mesto nesreće, zajedno sa policijom i vazduhoplo­vnim istražitel­jima.

„Hindustan tajms“prenosi navode lokalne televizijs­ke stanice „Geo njuz“da se avion srušio u blizini Internacio­nalnog aerodroma „Džina“, jednog od najvećih u Aziji, dok je pokušavao da sleti. Očevici tvrde da je „erbas“dugo kružio iznad aerodroma i nekoliko puta pokušao sletanje, pre nego što se, prema prvim podacima, srušio u Model koloni, predgrađe Karačija blizu aerodroma, i tom prilikom oštetio nekoliko zgrada. „Skaj njuz“citira Abdula Rahmana, stanovnika ovog gusto naseljenog dela grada, koji kaže da se avion tri puta spuštao na aerodrom i dizao u vazduh dok se nije srušio.

Televizija Si-en-en prenosi da je neimenovan­i zvaničnik civilnog vazduhoplo­vstva Pakistana rekao da postoji mogućnost da avion nije mogao da sleti jer nije mogao da izbaci točkove, ali neki zapadni mediji ne isključuju ni mogućnost teroristič­kog napada.

Strahuje se da bi moglo biti mnogo više žrtava na zemlji nego u samom avionu, jer je letelica pala na kuće i zgrade.

 ??  ?? Avion pri padu napravio krater u siromašnom stanbenom naselju
Avion pri padu napravio krater u siromašnom stanbenom naselju
 ??  ??
 ??  ?? Spasioci izvlače preživele iz uništenih kuća
Spasioci izvlače preživele iz uništenih kuća
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia