Alo!

Èlan kavačkog klana naredio paljenje automobila!

-

Radoslav Gile Stanišić (36), pripadnik zagoričkog klana bliskog „kavčanima“, koji je uhapšen u Srbiji i proteran u Crnu Goru, predat je crnogorsko­j policiji! Njemu je određen pritvor do 72 sata, a slovi za nekoga ko nije „krupna riba“u hijerarhij­i „kavčana“, saznaje „Alo!“.

Stanišić je uhapšen u četvrtak u Srbiji zbog sumnje da je ilegalno prešao državnu granicu i ušao na teritoriju naše zemlje. Posle provera, utvrđeno je da se u Crnoj Gori sumnjiči za izazivanje opšte opasnosti. Sumnja se da je nalogodava­c serije paljenja automobila crnogorski­h novinara „Vijesti“. Tereti se da je iz spuškog zatvora 2011. organizova­o maloletne D. M. i S.P., koji su zapalili više redakcijsk­ih automobila „Vijesti“. Policija ga je predala crnogorski­m kolegama na graničnom prelazu Dobrakovo.

Zbog nasilja na podgoričko­m bazenu, u julu 2012, odležao je godinu i deset meseci zatvora.

Stanišić i Vidoje Stanišić, njegov brat od strica, krajem decembra 2019. su sa nedavno uhapšenim Markom Pavićeviće­m i još nekoliko osoba ispred Centra bezbednost­i Podgorica čekali Slobodana Kašćelana, jednog od navodnih vođa kavačkog kriminalno­g klana, nakon što je tom Kotoraninu uz jemstvo ukinut pritvor.

Sumnja se, inače, da su Zagoričani ranije bili bliži „škaljarcim­a“, međutim, „promenili su dres“i približili se „kavčanima“. Braća Stanišić su odranije poznati policiji, a Radoslav je više puta osuđivan i privođen na informativ­ne razgovore. Policija je tragala za njim i zbog navodne umešanosti u pokušaj ubistva Igora Krstovića. Osuđivan je zbog prebijanja sina političara Nebojše Medojevića, u decembru 2015. godine. Hapšen je zbog sumnje da je sa Baraninom Velizarom Gardašević­em i Vojislavom Vojvodićem od trojice Barana pokušao da iznudi 205.000 evra i tri automobila visoke klase.

 ?? FOTO: DAN ?? U pritvoru: Radoslav Gile Stanišić
FOTO: DAN U pritvoru: Radoslav Gile Stanišić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia