Alo!

Aleksandra zatrpanog i golog pronašli psi!

Telo nestalog mladića (26) iz Janošika pronađeno posle dva meseca

- N. GAVRILOV

Telo Aleksandra Halabrina (26) iz Janošika kod Alibunara, koji je misteriozn­o nestao u Beogradu 20. marta, pronađeno je zakopano u okolini Sopota! Na glavi je imao jednu prostrelnu ranu, bio je zakopan go, odeća mu je spaljena, a pronašli su ga psi lokalnog čobanina, saznaje „Alo!”.

Za vreme vanrednog stanja, 20. marta, objavljena je informacij­a da je u Beogradu nestao Aleksandar Halabrin. Porodica je molila sve da im se jave ako imaju neku informacij­u, međutim, posle gotovo dva meseca potrage saznala se jeziva istina. Njegovo telo pronađeno je na poljani u jednom selu u okolini Sopota.

- Najverovat­nije je upucan, jer je imao jednu prostrelnu ranu na glavi. Telo je bilo golo, a u blizini je pronađena njegova spaljena odeća. Nesrećnog mladića su nanjušili psi lokalnog čobanina. Psi su se uznemirili i počeli da kopaju. Kada je čuvar prišao, imao je šta da vidi. Odmah je pozvao policiju i naložena je obdukcija - navodi izvor blizak istrazi.

Mladić je nestao 20. marta na Banjici, kada je navodno čekao da neko dođe po njega automobilo­m. Poznanik porodice Halabrin, koji je želeo da ostane anoniman, kaže da je reč o dobrom mladiću.

- Bio je predivno dete i bio je veoma lep. Često je putovao u Slovačku i bio je dobro vaspitan. Živeo je samo sa majkom i babom po majci, jer je bio vanbračno dete. Otac mu je negde iz Plandišta, ali nisu bili u kontaktu. Reč je o dobroj porodici i normalno su živeli jer mu je majka radila i zarađivala, a baka je imala penziju. Njegova tetka je medicinska sestra u Alibunaru, reč je o jednoj normalnoj porodici - navodi poznanik i dodaje da su čak bili ubeđeni da je u Slovačkoj.

- On, koliko znam, nije imao nikakve veze s Beogradom, niti je tamo studirao ili radio. Bilo nam je čudno! Čak smo mislili da je uspeo da ode u Slovačku ili tako nešto, s obzirom na to da je bilo vanredno stanje. Rečeno mi je da je upucan u glavu i da je telo zakopano, a da ga je pronašao čobanin uz pomoć pasa. Majka je išla na prepoznava­nje tela. Telo je doneto u četvrtak u Janošik, ali njegova majka je insistiral­a da telo prenoći u toku noći u njihovoj kući, a zatim je u ranim jutarnjim satima prebačen u kapelu na groblju kaže naš sagovornik.

Nije poznato kako je nestao, a postoji sumnja da je bio umešan u neke sumnjive poslove ili da je eventualno bio povezan s nekim problemati­čnim osobama.

Na glavi je imao ranu od metka, garderoba mu je pronađena spaljena, a zakopano telo je kod Sopota uočio čobanin

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia