Alo!

Anamarija ŠAMARA KLIJENTE

Možda ne deluje tako, ali lepši pol vedri i oblači u savremenom fudbalu (II deo)

- M. TOPALOVIĆ

Pripadnice lepšeg pola ne moraju da budu predsednic­e da bi vedrile i oblačile. Ima i onih koje vladaju iz senke.

Prve žene-menadžeri pojavile su se u Nemačkoj - supruge asova Boda Ilgnera (Bjanka) i Tomasa Heslera (Angela). Nisu bile zadovoljne primanjima muževa, smatrale su da ih menadžeri izrabljuju pa su krenule u uspešnu kontraofan­zivu.

Anamarija Prodan je najuspešni­ji rumunski FIFA licenciran­i menadžer. Ima preko 100 vrhunskih klijenata. Ne libi se da išamara neposlušno­g igrača ili trenera koga zastupa. Udata je za trenera Laurencua Regekampfa.

Nije redak slučaj da se agencije, koje zastupaju fudbalere, pobrinu da ih zbrinu. To se 2007. desilo Luki Modriću. Oženio se tri godine starijom Vanjom Bosnić, koja je radila, gle slučaja, u Mamićevoj agenciji. Uskoro je postala Lukin menadžer i stoji iza astronomsk­og ugovora sa Realom iz 2012. godine. Vanja ne voli da se eksponira, a Luki je podarila sina i dve ćerke. Menadžerka je i Marijana Križanović, supruga crnogorsko­g fudbalera Mladena Kašćelana.

Karen Brejdi (supruga igrača pa menadžera Pola Pešisolida) član je parlamenta Velike Britanije, ali i potpredsed­nica Vest Hema. Zovu je i prvom damom fudbala, u kome je 25 godina. Čelsi ne može da se zamisli bez direktorke Marine Granovskaj­e. Brine o svemu pa ju je „Tajms“proglasio „najmoćnijo­m ženom u fudbalu“. Dona-maria Kulen (56) izvršna je direktorka u Totenhema, a Darsi Glazer Kasevic, ćerka bivšeg vlasnika Mančester junajteda Malkolma Glazera, članica je upravnog odbora kluba zajedno sa petoricom braće.

Za kraj, interese Francuza Adrijena Rabioa zastupa njegova - majka!

Rumunska menadžerka i supruga trenera Regekampfa ima preko 100 vrhunskih klijenata, ali i tešku narav

 ??  ?? Najuspešni­ji rumunski FIFA menadžer: Anamarija Prodan
Najuspešni­ji rumunski FIFA menadžer: Anamarija Prodan
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia