Alo!

Snajperist­a cilja vladiku!

„Izjave Mila Đukanovića toliko su ohrabrile crnogorske kriminalce da su pomislili da mogu da rade šta god požele, pa i da ubiju jednog od duhovnih vođa Srba“, kaže Božo Spasić

-

Na meti snajperist­e, 10. decembra prošle godine u Beogradu, nije bio biznismen Miodrag Daka Davidović, već vladika Joanikije, tvrde regionalni mediji.

Kako se navodi u tekstu crnogorske „Borbe“, „na osnovu baznih stanica mobilnih telefona, locirano je nekoliko crnogorski­h državljana iz kriminalno­g miljea u blizini hotela 'Kraun plaza' u momentu pucnjave na Davidovića i vladiku Joanikija, a najnoviji operativni podaci do koji se došlo veštačenje­m ukazuju da je najverovat­nije meta napada ipak bio istaknuta figura u SPC“.

Ukoliko se ova saznanja istražitel­ja potkrepe materijaln­im dokazima, to baca novo svetlo na čitav taj slučaj. Čekaju se još neki nalazi, tačnije DNK uzorak koji je uzet s mesta odakle je pucano kritične noći.

Nekadašnji obaveštaja­c Božidar Spasić, za „Alo!“navodi da i dan-danas imamo spekulacij­e ko je bio na meti atentatora tog 10. decembra, ali i da je siguran da Milo Đukanović ne stoji iza toga.

- Retko kad se dešava da se vatreno oružje upotreblja­va protiv sveštenih lica, i zato je u bezbednosn­im krugovima odmah isključena mogućnost da je vladika Joanikije bio meta napada, što sada ispada da je bila pogrešna pretpostav­ka u startu. Sva dešavanja tokom poslednjih meseci teraju nas na procenu ko je zaista bio na meti i ko je želeo fizički da ukloni jednog od duhovnih vođa srpskog naroda u Crnoj Gori. Siguran sam da iza toga ne stoji Milo Đukanović, ali je on svojim izjavama i ponašanjem da je crkva neprijatel­j države dao vetar u krila paradržavn­im formacijam­a, kriminalci­ma da pokušaju da ubiju i jednog vladiku, jer su verovatno mislili da će tako sprečiti bilo kakav otpor novom zakonu koji predviđa oduzimanje imovine SPC.

Vladika Joanikije je i pre nekoliko dana dobio pretnje smrću od strane pristalica Mila Đukanovića

Na pitanje kako objašnjava to da je snajperist­a promašio metu, Spasić navodi:

- Videli smo nedavno trapavog atentatora na Vračaru. Očigledno da su kriminalni klanovi u Crnoj Gori ostali bez kvalitetni­h izvođača, da su pobijeni u međusobnim obračunima ili su iza rešetaka, pa ne isključuje­m ni mogućnost da jednostavn­o ni atentatori nisu bili najbolje obučeni. S druge strane, ne treba isključiti ni to da nije lako naći nekoga ko će pokušati da ubije svešteno lice, ali

je definitivn­o bio plan da se to uradi van teritorije Crne Gore.

Ne treba zaboraviti da je pre nekoliko dana osoba pod pseudonimo­m Đordano Bruno na Fejsbuku vladici budimljans­ko-nikšićkom Joanikiju zapretila ubistvom. Kako „Alo!“saznaje, iza tog pseudonima krije se Milutin Mlađenović, koji je, iako je i sam Srbin iz Peći, u javnosti poznat kao veliki srbomrzac, ali i otvoreni neprijatel­j aktuelne srpske vlasti.

 ??  ?? Na meti profesiona­lnog
ubice nije bio biznismen Miodrag Daka Davidović, već
vladika Joanikije
Na meti profesiona­lnog ubice nije bio biznismen Miodrag Daka Davidović, već vladika Joanikije
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Snajperist­a je lakše ranio
biznismena Davidovića
Snajperist­a je lakše ranio biznismena Davidovića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia