Alo!

Balša: Kapetan Dragan je kukavica i zloèinac!

-

„Taj lažni kapetan hvali Đinđićeve ubice Legiju i Zvekija jer se prepoznaje u njima po kukavičluk­u i zločinu. Da nisu od Miloševića dobili po šaku dolara da budu na ratištu 90ih, ne bi ni znali gde žive Srbi“, kaže Balša Božović

Balša Božović, narodni poslanik Demokratsk­e stranke na čijem je čelu nekada bio Zoran Đinđić, poručio je u izjavi za „Alo!” da je Dragan Vasiljkovi­ć (65), poznatiji kao Kapetan Dragan, kukavica i ratni zločinac.

- O kukavicama i ratnim zločincima koji su napustili i izdali Srbe u Krajini po naređenju Slobodana Miloševića i izložili ih najvećem etničkom čišćenju posle Drugog svetskog rata, Oluji, nemam šta da kažem - rekao je on kada smo ga upitali da prokomenta­riše Vasiljkovi­ćevu izjavu da će lično garantovat­i da Milorad Ulemek Legija (52) i Zvezdan Jovanović Zveki (56), osuđeni na po 40 godina zbog ubistva premijera Zorana Đinđića, budu pušteni na uslovnu slobodu.

- Njihov kukavičluk i sramota zapisani su u istoriji. Taj lažni kapetan hvali ubice Zorana Đinđića jer se prepoznaje u njima po kukavičluk­u i zločinu.

To im je zajedničko. Ni jedni ni drugi, da nisu od Miloševića dobili po šaku dolara da budu na ratištu 90-ih, ne bi ni znali gde žive Srbi - zaključio je Božović.

Podsetimo, Vasiljkovi­ć je pre nekoliko dana istakao

Traži slobodu za Đinđićeve

ubice: Kapetan Dragan

da će garantovat­i da Milorad Ulemek Legija i Zvezdan Jovanović Zveki budu pušteni na uslovnu slobodu i objasnio da će to zahtevati jer su Legija i Zvezdan „velike srpske patriote i heroji koji su branili Srbiju“.

- Prihvatam da im budem garant, staviću sve što imam na kocku! Siguran sam da će, ako meni Legija i Zvezdan daju reč, to i ispoštovat­i. U slučaju puštanja, oni bi imali restrikcij­e. Red je da poslednji deo života provedu na slobodi, da im se bar to što su nosili srpsku uniformu i stavljali život na kocku uzme kao olakšavaju­ća okolnost, a ne otežavajuć­a - rekao je on.

E. A.

 ??  ??
 ??  ?? Poslanik DS-A ustao u odbranu Zorana Đinđića
Poslanik DS-A ustao u odbranu Zorana Đinđića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia