Alo!

Suspenzija zbog Šustera

-

Nenad Lalatović, trener Vojvodine, poznat je kao neko ko često impulsivno reaguje na terenu i van njega.

Obično kaže da eksplodira kada ga neko ponižava i vređa, svestan je viška adrenalina koji poseduje, a ubeđen je da je pravičan i da nikada u napad ne kreće prvi. Svestan je i toga da bi u karijeri mnogo bolje prolazio da ne reaguje na prvu loptu, ali se ne kaje zbog svojih poteza, čak ni onih iz igračkih dana, kada je mogao da ostvari još veću karijeru.

Prilikom gostovanja u emisiji „Amidži šou“na TV „Pink“, Lalatović se prisetio jednog incidenta koji mu je zatvorio vrata u Šahtjoru 2003. godine. Tada je nasrnuo na legendarno­g Bernda Šustera, šefa stručnog štaba ukrajinske ekipe.

- Igrali smo utakmicu koju smo dobili sa 1:0, ja sam postigao pogodak i ušli smo u četvrtfina­le kupa. Trebalo je da primimo premiju za taj meč. Sutradan, kad smo došli na trening, tadašnji trener Šuster je rekao da oni koji su igrali treba samo da istrče futing. Ja sam na tom meču dobio i udarac i imao sam nekoliko kopči... Elem, Šuster baš i nije bio ljubitelj Srba i kaznio me je sa 2.000 dolara, koliko je bila premija. Ja sam rekao da nije bitno,

Posle incidenta sa Berndom Šusterom, Lalatović je kažnjen i odstranjen iz prvog tima Šahtjora.

- Bio sam na razgovoru sa gazdom Rinatom Ahmetovom, koji je jedan od najmoćniji­h ljudi na svetu. Bio je ljut kao ris. Kada je čuo da mi je Šuster vređao mrtvu majku, Ahmetov mi je rekao:

- Moram da te suspenduje­m, ali dok si ovde, od mene ćeš dobijati sve nagrade i novac. Neka si to uradio, zbog tebe ću ga prvom prilikom oterati - ispričao je Lalatović.

istrčao sam i krenuo u svlačionic­u.

Otkrio je Lalatović šta se potom dešavalo.

- U jednom trenutku su me pozvali da se vratim i odradim taj kondicioni trening zato što je Šuster tako rekao. On kaže trening, ja kažem ne, on trening, ja ne, i pokazujem da me boli noga. On mi je tada rekao: „Kakav ste vi to Srbi narod, tebe boli 2.000 dolara.“Ja sam mu odgovorio: „Mi, Srbi, jesmo veliki narod, meni 2.000 dolara ne znači ništa jer imam dvaput veći ugovor od tebe.“Naravno, folirao sam ga.

Bernd Šuster

Bivši defanzivac ističe da je nakon toga čuveni trener prešao granicu.

- On se toliko iznervirao, da mi je na španskom uvredio majku. A ja majku nemam od 14. godine. Serjoži, čoveku koji je prevodio, rekao sam da mu kaže da nemam majku i da ne može da je vređa. On je opet rekao „trening“i kako je on to rekao, ja sam ga odgurnuo ili udario. Ne mogu tačno da se setim. Sada to ne bih uradio - kaže Lalatović.

Lalatović je bio svestan da je tim gestom zatvorio sebi vrata u klubu.

- U tom trenutku sam znao da je to kraj, on me je suspendova­o. Otišao sam na parking, on je vozio BMW 7, kažem opet da to nije pohvalno, ali uzeo sam kantu i razbio mu šoferšajbn­u. To što je on rekao za moju majku, koja je meni bila sve u životu, bilo je tako primitivno. Ali opet ponavljam da to sada ne bih uradio. Udario sam još dva-tri puta u vrata - prisetio se Lalatović. SK ok

Šuster mi je rekao: „Kakav ste vi to Srbi narod, tebe boli kazna od 2.000 dolara.“Odgovorio sam mu: „Mi, Srbi, jesmo veliki narod, meni 2.000 dolara ne znači ništa

NENAD LALATOVIĆ, trener Vojvodine

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia