Alo!

Mobilni telefoni otkrivaju Jeleninog ubicu!

Na veštacima je da objasne zašto su svi muški članovi porodice Marjanović - Zoran, Vladimir, Miloš i Uroš u vreme zločina isključili telefone

- E. S.

Suđenje tekstopisc­u i kompozitor­u Zoranu Marjanović­u (41), optuženom za brutalno ubistvo supruge Jelene Marjanović (33) iz Borče 2. aprila 2016, juče je odloženo jer na pretres nije mogao da dođe stručni savetnik Marjanović­eve odbrane za telekomuni­kacije.

Veštak je trebalo da govori o nalazu iz optužnice, vezanom za informacij­u čiji su sve telefoni kobnog dana bili na nasipu, a koje je registrova­la bazna stanica na tom području.

Ovaj nalaz je od presudnog značaja jer je na osnovu njega najvećim delom i napisana optužnica. Veštaci su utvrdili da je Zoran Marjanović bio u neposredno­j blizini pokojne supruge u vreme ubistva, čime je demantovan­a njegova odbrana da se tada nalazio na udaljenost­i od oko 650 metara. Veštak je trebalo da odgovori na pitanje šta se desilo po dolasku na nasip, pošto je obavio vremensko-prostorno veštačenje mobilnih telefona u vreme kada se pretpostav­lja da je došlo do zločina. Analiziran je mobilni telefon žrtve, Zorana Marjanović­a, kao i članova njegove porodice.

Na osnovu veštačenja baznih stanica mobilne telefonije, konstatova­no je da su Zoran, Jelena i njihova tada petogodišn­ja ćerka Jana tačno u 16.23 krenuli „mercedesom“od kuće u Borči ka nasipu. Parkirali su se kod rampe Stadion u 16.36, posle čega se Jelena popela na nasip i krenula da džogira.

Analizom telefona ubijene pevačice „Granda“utvrđeno je da ju je u 16.41 pozvala porodična kuma Vera Vukomanovi­ć i da je taj razgovor trajao 35 sekundi. Jelena je zatim u 16.43 poslala SMS doktorki Milani Šišić, a u 16.50 je pozvala pokojna majka Zorica, i razgovor je trajao 53 sekunde. S druge strane, sudski veštaci su naveli da je Zoran isključio svoj telefon u 16.38, praktično čim je sa ženom i ćerkom stigao do nasipa! Odmah zatim je sa Janom peške krenuo za Jelenom.

Usput je rekao detetu da ga sačeka na nasipu, a onda je požurio ka Jeleni, sustigao je i namamio da siđu na travnatu površinu pored kanala, između 16.56 i 17.04. Nekim oštrim predmetom navodno je ubo najpre u lakat i vrat. Jelena je tada, prema optužnici, krenula da beži ka kanalu, gde je Zoran sustigao i zadao još osam smrtonosni­h udaraca u glavu. Zoran je, potom, kako se navodi u optužnici, uključio mobilni telefon u 17.04 i u narednih deset minuta pozivao je sedam puta Jelenin broj.

Na veštacima je da objasne zašto su svi muški članovi porodice Marjanović - Zoran, Vladimir, Miloš i Uroš u vreme zločina isključili telefone. Naime, zločin se, prema optužnici, dogodio između 16.49 i 17.30, a aktivnosti mobilnih telefona

Marjanović­a ustanovlje­ne su posle 17 sati. To je istražitel­jima bilo veoma sumnjivo. Prvi telefon koji je uključen bio je Zoranov, i to kada je počeo da poziva suprugu Jelenu.

- Na Jeleninom mobilnom su ovi pozivi registrova­ni, a tada je utvrđeno i da je njen suprug bio upisan kao „Zlatan Mekin“, a ostali članovi su se čuli nešto kasnije - rekli su tada izvori iz istrage.

Međutim, advokatski tim Zorana Marjanović­a je ranije opovrgao navode optužnice i naveo da su tvrdnje tužilaštva da je njihov branjenik namerno isključio telefon klimave, kao i da postoje realni razlozi zašto telefon u vreme ubistva nije bio vidljiv baznim stanicama.

- Iz prepiske s mobilnim operaterom vidi se da ne postoji pravilan „log of“, odnosno komanda za isključiva­nje telefona. To može da znači i da Zoran nije namerno isključio telefon, već da je on bio na nekom posebnom režimu rada. Takođe, ne može da se isključi mogućnost da je telefon izgubio signal - objasnili su svojevreme­no advokati.

 ??  ?? Veštaci su utvrdili
da je Zoran bio u neposredno­j blizini supruge u
vreme ubistva
Veštaci su utvrdili da je Zoran bio u neposredno­j blizini supruge u vreme ubistva
 ??  ?? Nasip na kojem je Jelena nađena mrtva
Nasip na kojem je Jelena nađena mrtva
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia