Alo!

Kovid žurka ga koštala života!

-

Mladić iz Teksasa, star 30 godina, umro je u bolnici od koronaviru­sa nakon što je prisustvov­ao jednoj od bizarnih kovid žurki koje se sve češće organizuju u Americi, a na kojima je pravilo da mora da im prisustvuj­e desetak zaraženih kovidom-19!

Američki mediji prenose da je, nekoliko dana posle žurke u teksaškom gradu San Antoniju, mladić, čije se ime ne navodi, primljen u bolnicu sa veoma teškom kliničkom slikom. Lekarima je objasnio da je bio na kovid žurki jer je smatrao da je pandemija koronaviru­sa u stvari obmana.

Dr Džejn Eplbi, glavna doktorka i šefica medicinsko­g osoblja u bolnici u San Antoniju, opisala je poslednje trenutke mladićevog života kao potresne.

- Neposredno pre nego što je momak umro, pogledao je medicinsku sestru i rekao: „Au, izgleda da da sam pogrešio. Mislio sam da je to sve prevara, ali nije. Zaje*ao sam se.“Desetak minuta kasnije je izdahnuo - rekla je doktorka.

Teksas je, inače, jedno od većih žarišta u Americi, gde je korona do sada odnela više od 137.000 života, a zaraženo je oko tri i po miliona ljudi.

Istovremen­o, američka štampa piše da je u jednom od najozlogla­šenijih zatvora SAD, „Sen Kventinu“u Kalifornij­i, od 3.500 zatvorenik­a zaraženo više od polovine, a među obolelima ima i mnogo zatvorskih čuvara. U izveštajim­a se navodi da zatvorska uprava „velikom brzinom“postavlja šatore na terenu za bejzbol u krugu kaznionice kako bi se oboleli robijaši izolovali od zdravih. U „Sen Kventin“je upućeno 50 medicinski­h radnika iz drugih zatvora da bi pomogli kolegama u „Sen Kventinu“, u kojem kazne služe zatvorenic­i osuđeni za najteža krivična dela. Gevin Njusom, guverner Kalifornij­e, naredio je da se zatvor „Sen Kventin“dodatno obezbedi kako se zaraza ne bi proširila na obližnji San Francisko.

zatvorenik­a i čuvara je zaraženo u zloglasnom zatvoru „Sen Kventin“

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Guverner Kalifornij­e upozorava da bi zaraza iz zatvora mogla da se raširi po celoj državi
Guverner Kalifornij­e upozorava da bi zaraza iz zatvora mogla da se raširi po celoj državi
 ??  ?? Dr Džejn Eplbi
Dr Džejn Eplbi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia