Alo!

Usrana godina!

„Nikad je neću zaboraviti, bila je puna sranja. Niko tada nije zamišljao da ću posle godinu dana sedeti ovde i pričati o fudbalu“, kaže trener Bolonje

- Ž. V.

13. jul 2019. Kristalno nebo beše nad Bolonjom. Sunce upeklo, nigde oblačka. I odjednom grom - Siniša Mihajlović ima leukemiju!

Tog paklenog dana za Italiju, za Srbiju takođe, ma za ceo fudbalski svet, sam Miha je na konferenci­ji za medije potvrdio kakvo zlo ga je napalo. Dva dana ranije, 11. jula uveče, pred besanu noć, Bolonjini klupski direktori Sabatini i Di Vajo i lekar Nani su mu saopštili da ima opaku bolest. Usledila je borba za život. Agresivni udar na leukemiju kroz nekoliko ciklusa hemoterapi­je, a između njih dani neizvesnos­ti u četiri bolnička zida, i neizvesnos­ti i nade, pa transplant­acija koštane srži i dani ohrabrenja... Naposletku i, hvala bogu, pobeda hrabrog Srbina.

Jul 2020. Mihajlović je ponovo bio pred novinarima...

- Bila je ovo godina koju ću teško zaboraviti, godina puna sranja. Niko nije zamišljao da ću godinu kasnije sedeti

ovde i pričati o fudbalu - istakao je trener Bolonje uz konstataci­ju da su za to vreme „klub i igrači bili dobri“.

Siniša je ovo pričao na konferenci­ji uoči sinoćnog gostovanja Parmi, na kojem nije mogao da sedi na klupi

zbog crvenog kartona u prošlom kolu Serije A. Jedno pitanje (može li Bolonja da se plasira u Evropu?) baš ga je iznerviral­o...

- To sam vam odgovorio pred utakmicu s Interom. Uradićemo sve da pobedimo, ako igrači izađu na teren reda radi, naravno da ću ih prvi išutirati u dupe, ali ovakva pitanja ne želim više da slušam. Dolazite sa tako je*enim pitanjima! Nedostaje vam mašte. Uvek me pitate jedno te isto. Od deset pitanja, devet je isto. Zato su vam i odgovori takvi - odbrusio je trener Bolonje novinarima.

Dobri, stari

Miha.

Mihajlović sinoć nije vodio Bolonju zbog isključenj­a u prošlom kolu na meču sa Sasuolom

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia