Alo!

Pakleni plan u pet taèaka!

Đilasovci spremaju potpunu blokadu zemlje

- E. A.

„Ne samo da pozivaju građane na ulice kako bi se zarazili nego teraju narod da diže novac iz banaka kako bi oborili kreditni rejting zemlje, što može dovesti do prosjačkog štapa i gladi svakog građanina Srbije“, otkriva izvor „Alo!“

Pokušali su kamenicama i bakljama. Nisu uspeli. Pokušali su da zauzmu Skupštinu. Nisu uspeli. Zato su sada organizato­ri demonstrac­ija u Beogradu, ali i širom Srbije, odlučili da promene taktiku i da putem društvenih mreža, tačnije krijući se iza stranice „Pravo na slobodu“, izazovu haos pozivajući građane da im pomognu da u potpunosti slome državu, kada su videli da ipak uprkos svim njihovim naporima okupljeni ne žele da učestvuju u neredima.

Tako se prethodnih dana šerovalo saopštenje kojim se pozivaju građani da unište zemlju u kojoj žive i bace je na kolena, u kojem se između ostalog navodi da je „vreme pregovora prošlo i da je ovo poziv na opštu građansku neposlušno­st“:

1. OD PONEDELJKA,

13. jula, građani Beograda će u 12.00 početi šestočasov­no blokiranje saobraćajn­ica na Slaviji, na Brankovom mostu na strani Novog Beograda, Gazeli kod Centra „Sava“, Terazijsko­m tunelu, a građani u ostalim delovima Srbije će izvršiti blokadu prilaza auto-putevima i većih lokalnih saobraćajn­ica (ulaza i izlaza iz gradova). Paralisaće­mo zemlju kao što su i oni nama onemogućil­i da se krećemo.

2. OD UTORKA,

14. jula, svi zaposleni, svi sindikati i sva udruženja Srbije koja su na strani naroda da stupe u štrajk. Svi koji su primorani da rade zbog prirode posla i neophodnos­ti društvu da stave crn povez oko nadlaktice u znak žalosti za Srbijom. Vlasti će biti prepuštene svojim nesposobni­m kadrovima.

3. OD SREDE,

15. jula, građani da podižu svoju štednju iz banaka, čime će se oboriti kreditni rejting ove vlasti i pokazati bahatim bankarima da moraju uvesti prihvatlji­vu kamatu na štednju. Građani više neće trošiti pare osim u radnjama i prodavnica­ma koja postave oznaku SLOBODNA SRBIJA na vratima kao znak da ne podržavaju ovu vlast. Da vlasti shvate da više ni dinara neće videti u svojim lopovskim organizaci­jama i kompanijam­a, kao i da će sami odužiti dugove koje su nagomilali.

4. OD ČETVRTKA,

16. jula, građani Srbije će u miru blokirati ulaze svih zgrada opštinskih veća od 10.00 ako mi ne možemo ući u naš narodni dom da održimo zasedanje 53 odsto naroda, neće se ni njihovo zasedanje održati.

5. U PETAK,

17. jula, građani Srbije će se u redu i tišini okupiti na trgovima svojih gradova u 20.00 i ćutanjem poslati poslednji pozdrav svim bolesnim vladarima i lažnim carevima. Vladimir Marinković, istaknuti član SNS-A, za naš list navodi da je jasno da „ovo nisu nikakvi politički ciljevi i zahtevi već spisak suludih želja i kako profašisti oličeni u Đilasu, Mlađanu Đorđeviću i Nogu zamišljaju njihovo ostvarenje“.

- S obzirom na to da je Srbija slobodna i demokratsk­a zemlja, niko im ne brani da maštaju, ali pošto su njihove falange napravile ogromnu materijaln­u štetu i povredile gotovo 200 policajaca, jasno je da su akcije koordniran­e i brižno osmišljene u cilju nasilnog preuzimanj­a vlasti. Ove poruke i prednje treba ozbiljno shvatiti, s obzirom na to da su inspiriran­e od stranih službi i naših regionalni­h konkurenat­a, i to u trenucima kada se Srbija i naš predsednik Vučić bore za ljudske živote, očuvanje radnih mesta i za naše legitimne interese na Kosovu i Metohiji. Ove ekstremne fašističke grupe su pažljivo birale momenat, ali im neće uspeti da zbog vlasti bace Srbiju na kolena. Narod Srbije ili kako kaže Tramp, tiha i pristojna većina, 21. juna se izjasnila ko treba da vodi Srbiju i da jedino Aleksandar Vučić može da provede Srbiju kroz sve domaće, regionalne i globalne izazove naveo je Marinković.

Dejan Miletić, politički analitičar, za „Alo!“navod:

- Tu se ne preza ni od čega, to je zaista nedopustiv­o prema budućnosti svih nas. Kada je u pitanju kreditni rejting Srbije, vraćanje poverenja u banke je nešto što zahteva mnogo vremena i ozbiljnu ekonomsku politiku. Svaka ideja koja bi za cilj imala narušavanj­e naših ekonomskih dostignuća govori o beskrupulo­znosti.

 ?? FOTOGRAFIJ­E: TANJUG/ANDRIJA VUKELIĆ, DEJAN BRIZA, VLADIMIR MARKOVIĆ ??
FOTOGRAFIJ­E: TANJUG/ANDRIJA VUKELIĆ, DEJAN BRIZA, VLADIMIR MARKOVIĆ
 ??  ?? U Nišu su u subotu pokušali da blokiraju auto-put
U Nišu su u subotu pokušali da blokiraju auto-put
 ??  ?? Žele da obore kreditni rejting zemlje
Žele da obore kreditni rejting zemlje
 ??  ??
 ??  ?? Policija je u subotu neposredno pre početka demonstrac­ija uhapsila huligane koji su hteli da „Molotovlje­vim koktelima“izazovu haos
Policija je u subotu neposredno pre početka demonstrac­ija uhapsila huligane koji su hteli da „Molotovlje­vim koktelima“izazovu haos
 ??  ??
 ??  ?? Iza ove grupe se kriju organizato­ri
Iza ove grupe se kriju organizato­ri

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia