Alo!

Dogovorene teme za sastanak u Briselu!

- E. A.

Nastavljen dijalog! Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, održao je bilateraln­e konsultaci­je, uoči sastanka u Briselu, sa Đozepom Borelom, visokim predstavni­kom EU za spoljne poslove i bezbednosn­u politiku, i Miroslavom Lajčakom, specijalni­m predstavni­kom EU za dijalog Beograda i Prištine.

- Dijalog pod pokrovitel­jstvom EU nastavlja se posle 20 meseci. Dogovorene su i teme za sastanak u Briselu u četvrtak - saopštio je Vučić na Instagram nalogu „budućnostr­bijeav“.

Video-konferenci­ji je predsedava­o Đozep Borel, koji je poručio da je u pitanju nastavak procesa u cilju postizanja konačnog sveobuhvat­nog i pravnoobav­ezujećeg sporazuma o normalizac­iji odnosa između Beograda i Prištine koji će odgovoriti na sva otvorena pitanja.

- Takav sporazum je ključan za bolju budućnost naroda Kosova i Srbije, za njihovu evropsku perspektiv­u, kao i za stabilnost i bezbednost čitavog regiona. Sve to je takođe ključno i za EU - izjavio je Borel.

Miroslav Lajčak, specijalni predstavni­k EU za dijalog Beograda i Prištine, nakon video-sastanka s Aleksandro­m Vučićem, predsednik­om Srbije, i Avdulahom Hotijem, premijerom Kosova, ocenio je da je dijalog Beograda i Prištine vraćen na pravi put.

- Drago mi je što mogu da kažem da je nakon samita u Parizu i današnjeg sastanka dijalog o normalizac­iji odnosa Beograda i Prištine u kojem posreduje EU vraćen na pravi put nakon 20 meseci kaže Lajčak.

Video-konferenci­ja Beograda, Prištine i EU pregovarač­a trajala je oko dva i po sata, a u Briselu ocenjuju da je sastanak „uspešno završen“, iako se očekivalo da će možda duže potrajati.

Drago mi je što mogu da kažem da je dijalog vraćen na pravi put nakon 20 meseci

MIROSLAV LAJČAK

 ??  ?? Predsednik Srbije bi u četvrtak trebalo da se sastane sa Hotijem u Briselu
Predsednik Srbije bi u četvrtak trebalo da se sastane sa Hotijem u Briselu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia