Alo!

Poljska se klanja majstoru iz Banjaluke

TO SRBINE Aleksandar Vuković vodio Legiju do 14. šampionske titule

- S. R.

Poljska kliče Aleksandru Vukoviću (40)! Srpski trener, član i nekadašnji fudbaler Partizana, doveo je Legiju do 14. titule nacionalno­g šampiona pošto je njegov tim pobedio Krakoviju (2:0), stekavši 11 bodova više od najbližih pratilaca Pjasta i Leha.

Jedan od naših najperspek­tivnijih trenera ušao je u istoriju kao prvi stranac u poljskom fudbalu koji je u čitavoj prvoj sezoni u kojoj je samostalno vodio tim stigao do titule. Pre njega titulu u debitantsk­oj sezoni osvojio je samo Pavel Janas u sezoni (1994/95), takođe na klupi Legije. Ovaj rođeni Banjalučan­in je treći u istoriji Legije koji je osvojio šampionsku titulu i kao igrač i kao trener.

Poljski mediji su oduševljen­i načinom na koji Vuković radi u gigantu poljskog fudbala, ističu da je odani vojnik ovog kluba i kao dokaz za to navode da je poznat kao čovek koji je gasio požar posle raskida saradnje sa trenerima i da je uskakao da vodi prvi tim i kada je svima gorelo pod nogama (dva puta je bio privremeni trener). Ali ne zaboravlja­ju i da je dovodio prava pojačanja i to za „smešne pare“.

- Ponosan sam na sve što sam radio s mojim sportskim direktorom. Mi smo prošlog leta zaradili 20 miliona evra od prodaje igrača, a na pojačanja smo potrošili svega 3,5 miliona. Od toga smo krajem februara ove godine potrošili svega 1,5 miliona za Bartiša Sliša i on je najbolja kupovina u istoriji kluba. Kada sam postao stalni trener Legije, obećao sam svima da ću stvoriti jak tim. Mnogi nam nisu verovali kada smo bili deveti tokom sezone. Ali znao sam da idemo pravim putem i da možemo da budemo šampioni - objasnio je Vuković.

 ??  ?? Igrači su znali kako da nagrade svog trenera
Igrači su znali kako da nagrade svog trenera
 ??  ?? Pobednik: Aleksandar Vuković
Pobednik: Aleksandar Vuković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia