Alo!

Gojković: Ko neće da nosi masku neka potpiše da neće lečenje!

-

Pokrajinsk­i sekretar za zdravstvo Zoran Gojković istakao je još jednom da je zdravstven­i sistem Srbije pred pucanjem. Zbog neodgovorn­og ponašanja ljudi, on bi uveo da oni koji ne nose masku potpišu da ne žele pomoć, izjavio je gostujući u Jutarnjem programu na TV „Prva“, ali je istakao da taj scenario, naravno, nije moguć - u Srbiji je obavezno lečenje.

- Videćemo za sedam dana šta nam donose mere, da li smo se dozvali pameti. Mi smo imali situaciju u vanrednom stanju da smo imali apsolutnu nemogućnos­t većeg broja kontakata, zatvaranje u prostoru - rekao je Gojković govoreći o novim merama koje je doneo krizni štab.

Mnogi su mislili da je ovo bezazlena jedna stvar, istakao je on.

- Očekivali smo da će tokom dva meseca sazreti svest ljudi. Vidimo u drugim zemljama za vreme drugog talasa kako ljudi funkcioniš­u, a da nemaju veliki broj zaraženih. Nama to zasad ne ide. Mi pokušavamo da vratimo život u normalne tokove. Ne možemo da budemo zatvoreni godinu, dve, tri, ali treba da naučimo da ne možemo da se ponašamo kao pre korone, sve dok ne dobijemo vakcinu.

 ??  ?? Gojković s ministrom Lončarom
Gojković s ministrom Lončarom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia