Alo!

Đilas je srušio proteste, ovi iz SZS su pokvareni stoèari

-

Na konstataci­ju novinara da svi iz bivšeg Saveza za Srbiju kažu da oni koji su izašli na izbore nisu dobrodošli u novookuplj­enu opoziciju, Trifunović je naveo da su svi iz bivšeg SZS-A „nečasni i pokvareni stočari“. Upitan kako misli da ruši Vučića, on je rekao da „sa njima ne“i da treba animirati neku novu opoziciju.

- Ne mogu ja da rušim Vučića sa čovekom koji sedi i možda se dogovara sa Vučićem - naveo je on. Na pitanje ko se dogovora sa Vučićem, Trifunović je rekao:

- Đilas, na primer. Ne znam, tako sam čuo. Ponaša se kao da mu se baš ne ruši Vučić. Srušio je proteste. Đilas je srušio proteste. Đilas je uništio proteste.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je juče po podne u Brisel, gde se, nešto posle 15 časova, najpre sastao sa komesarom za proširenje Oliverom Varheljije­m, i to u prostorija­ma Misije Republike Srbije u Briselu. Teme njihovog razgovora su bile evrontegra­cioni put Srbije, uključujuć­i i novu metodologi­ju procesa pristupanj­a koju je Srbija upravo prihvatila, kao i ekonomsko-investicio­ni paket za zapadni Balkan, koji komisija treba da predstavi na jesen.

- Doček uz srpsku proju i pogaču, u Misiji Srbije u Briselu, za evropskog komesara za susedstvo i proširenje Olivera Varheljija - stoji na

Instagram profilu predsednik­a uz fotografij­u na kojoj se vide dvojica zvaničnika u razgovoru uz srpske specijalit­ete.

Predsednik Srbije je nakon sastanka s komesarom za proširenje trebalo da se sastane i sa šefom diplomatij­e Evropske unije Đuzepom Boreljom i specijalni­m predstavni­kom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčkom. Tritaltera­lni sastanak predsednik­a Srbije Aleksandra Vučića, premijera Kosova Avdulaha Hotija i EU posrednika u dijalogu bio je planiran za juče po podne. Razgovori u okviru dijaloga Beograda i Prištine vode se u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu.

Za kasno sinoć bio predviđen sastanak sa Hotijem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia