Alo!

Šokiran sam jer i ja imam decu

- N. GAVRILOV

On u ispovesti za „Alo!“do detalja opisuje pakao u kojem se našla porodica Živković!

- Kada sam došao do prevrnutog automobila, majka Vanesa je bila svesna, ali nije mogla da govori jer joj nije bilo dobro. Njen muž je nekako izašao iz automobila iako je bio povređen i sve vreme je bio u sedećem položaju. Nije ustajao, verovatno zbog povreda. Bio je očajan i neprekidno je ponavljao: „Šta sam to napravio?! Šta sam to uradio?!“- navodi Željko i dodaje da se Milan nije odvajao od povređenog sina Nikole (8), koji je, nažalost, preminuo u ambulanti u Beški.

- Najstrašni­je je što je malecki Željko T. je ispričao da je doživeo veliki šok zbog tragedije. - Ovo je bilo strašno! Znate, ja imam malu decu kod kuće i svašta mi je prošlo kroz glavu. Bio je veliki šok jer sam slušao zapomaganj­e malog Nikole, video bebu koja je na mestu nastradala i prisustvov­ao jezivim scenama dok su lekari izvlačili njihovu majku iz smrskanog automobila navodi traktorist­a. bio svestan. Imao je užasne povrede… Duša mala, samo je ponavljao: „Bole me leđa.“Bilo je strašno! Otac se nije odvajao od njega sve dok ga lekari nisu odneli - priča traktorist­a, koji se jako potresao.

Željka je fasciniral­a pribranost i snalažljiv­ost maleckog Mateje, dečaka od svega pet godina, koji je ušao direktno u njegov traktor! Dečakove reči lede krv u žilama.

- Izašao sam iz voćnjaka na put i video prevrnuto vozilo.

Izgledalo je kao da nema nikoga u automobilu. Pomislio sam da je otpad ili da se nešto ranije dogodilo. Skoro da sam ih već prošao, kada sam video dečaka koji mi maše i istrčava prema meni. Malecki je krenuo sam da otvara vrata na vozilu i upao kod mene u kabinu. Rekao je plačući: „Jao, molim vas da nam pomognete, tata i mama su u autu. Nisu oni krivi, oni su dobri, dogodilo se nešto…“Ostavio sam ga u traktoru da se ugreje i smiri. Prizor je bio strašan. Nisam znao da imaju troje dece… Tek posle je otac rekao da ima troje dece. Užasna tragedija - navodi naš sagovornik.

Tragedija se dogodila 14. jula oko 23 sata, kada su se Živkovići vraćali iz Novog Slankamena ka svojoj porodičnoj kući u Novim Karlovcima. Usled velike brzine automobil „reno klio“sleteo je s puta, udario u drvo i prevrnuo se. Na licu mesta poginula je jednogodiš­nja Natalija, dok je Nikola preminuo u ambulanti u Beški. Mateja je jedini lakše povređen i dobro se oseća. U KC Vojvodina juče su nam potvrdili da su Milan i Vanesa u stabilnom stanju i da su premešteni u druge bolnice. Policija proverava da li je Milan zaista popio dva piva pre nego što je seo za volan.

FASCINIRAL­A ME JE PRIBRANOST I SNALAŽLJIV­OST MALECKOG MATEJE. SKORO da sam prošao mesto NESREĆE, KADA SAM VIDEO DA MI ON MAŠE I ISTRČAVA prema traktoru

 ??  ?? Roditelji i Mateja se oporavljaj­u u bolnici
Roditelji i Mateja se oporavljaj­u u bolnici
 ??  ?? Drvo u koje je udario automobil porodice Živković
Drvo u koje je udario automobil porodice Živković
 ??  ?? Nastradala Natalija s majkom
Nastradala Natalija s majkom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia