Alo!

Zaraženi predsednic­a Bolivije i ministri

Milioner iskasaplje­n motornom testerom!

-

U Boliviji je 11 visoko pozicionir­anih zvaničnika pozitivno na koronaviru­s, uključujuć­i privremenu predsednic­u Ðeanine Čaves i sedam ministara. Među 11 zaraženih zvaničnika su sedam, od ukupno 17, ministara, dva zamenika ministra i komandant oružanih snaga, general Serhio Oreljana.

Raskomadan­o telo Fahima Saleha, koji se obogatio kreirajući video-igrice, pronađeno je u njegovom luksuznom stanu na Menhetnu. Salehova sestra, zabrinuta što joj se brat ne javlja, ušla je u stan i zatekla užasan prizor - njegova glava i udovi bili su odsečeni testerom koja je i dalje bila uključena u struju, a delovi tela su bili uredno zapakovani u plastične kese!

Kamere u zgradi snimile

Američki zdravstven­i eksperti izdali su zvanično upozorenje nakon što je u saveznoj državi Kolorado otkrivena bubonska kuga.

Kako je saopšteno, prilikom kontrole životinja u toj saveznoj državi, kod jedne veverice test je bio pozitivan na opasnu bolest. Naime, prošlog vikenda su rađeni testovi na brojne viruse i bakterije na raznim životinjam­a, a prema izveštaju koji je predočen javnosti „primećena je povećana aktivnost bubonske kuge“.

Zaražena veverica je su osumnjičen­og kako ulazi u lift sa Salehom. Prema saznanjima „Njujork posta“, Saleh i osumnjičen­i su zajedno otišli do njegovog stana na sedmom spratu, a kada su izašli iz lifta, desio se napad. On je pao na pod, ali i dalje nije poznato da li ga je napadač upucao ili omamio. Zbog načina na koji je organizova­n napad, policija smatra da je reč o profesiona­lnoj egzekuciji. pronađena u gradu Morison, nedaleko od Denvera, i ovo je zvanično prvi slučaj bubonske kuge u SAD. Odmah je izdato saopštenje s upozorenje­m građanima da se ne ponašaju rizično kada su u blizini divljih, ali i domaćih životinja, pošto se bolest prenosi ugrizom životinja, njihovim kašljem i direktnim kontaktom s krvlju

Policiju je iznenadilo to što je na licu mesta pronašla vrlo malo krvi, s obzirom na to da je Saleh bio potpuno raskomadan, pa detektivi smatraju da je veći deo krvi očistio ubica.

- Imamo torzo, glava je odsečena, kao i ruke i noge. Sve je još na licu mesta, ali i dalje ne znamo šta je motiv - rekao je portparol policije Karlos Nijeves.

Saleh je, prenose mediji, bogatstvo stekao sam, radeći na razvoju internet prezentaci­ja. i tkivom zaraženih životinja.

Nedavno se bubonska kuga pojavila u Mongoliji, a zatim i u Kini. Umrlo je nekoliko ljudi, a pre dva dana se desio i treći smrtni slučaj, kada je preminuo dečak (15) iz Mongolije koji se zarazio jer je jeo nedovoljno termički obrađenog mrmota.

Epidemija bubonske kuge odnela je u 14. veku 50 miliona života. U 21. veku se najčešće javlja u Africi, a na svetskom nivou godišnje se zabeleži oko 650 slučajeva zaraze, od čega 120 bude sa smrtnim ishodom. Bez lečenja bubonska kuga je smrtonosna u 30 do 90 odsto slučajeva, a uz medicinski tretman oko 10 odsto.

Pacijent iz Kolumbije proglašen je mrtvim u bolnici i poslat u mrtvačnicu, ali je njegova porodica tamo doživela šok kada je otkrila da je on ipak živ.

Huan Hose Munjoz Romero (67) primljen je u bolnicu zbog visokog krvnog pritiska, ali je ubrzo proglašen mrtvim. Dva sata kasnije njegova porodica obaveštena je da je preminuo.

Odbijajući da poveruju bolnici, članovi porodice zatražili su da vide telo, ali im to nije dozvoljeno zbog pandemije koronaviru­sa. Njegova ćerka je nakon toga krišom ušla u mrtvačnicu, gde je pronašla svog oca u svesnom stanju.

Prema njenim rečima, čak i kada je otkrila da je njen otac živ, doktori su nastavili da insistiraj­u na tome da je mrtav i da je ono što je videla normalna reakcija tela preminulog. Žena i dalje nije verovala u ono što joj govore doktori, pa je oca odvela u drugu kliniku.

- Nažalost, to što je izvesno vreme proveo u mrtvačnici uticalo je na njegov organizam i dobio je ishemiju, ozbiljno stanje uzrokovano lokalnim prekidom krvotoka - rekao je Romerov sin.

Na kraju je Romero odveden u drugu kliniku na lečenje, a porodica razmatra da tuži prvu kliniku.

Testirajuć­i brojne životinje na razne viruse i bakterije, naučnici otkrili bubonsku kugu kod veverice

 ??  ??
 ??  ?? Fahim Saleh
Fahim Saleh

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia