Alo!

Bikoviae postrojio vojnike!

„Osećala sam užasan bol u celom telu, glavi, malaksalos­t, mučninu, dobila sam visoku temperatur­u...“

- E. A. VESNA ĐORĐEVIĆ

Snimanje filma „Košare“o herojskom podvigu pripadnika Vojske SR Jugoslavij­e tokom NATO agresije počelo je pre nekoliko dana, a jednu od glavnih uloga tumači Miloš Biković.

Prva klapa filma snimljena je u kasarni „Jablanica“, a zatim je ekipa nastavila sa snimanjem na novoj lokaciji, u kasarni „Vojvoda Petar Bojović“u Donjem Sinkovcu, objavio je portal „jugmedija“.

Na fotografij­ama koje su objavljene na društvenim mrežama, može se videti na desetine mladih glumaca u uniformama, kao i Miloš Biković koji tumači lik komandanta. Reditelj Balša Đogo istakao je da svi koji rade na ovom poduhvatu doživljava­ju ga kao vrstu duhovnog spomenika srpskim vojnicima koji su se tokom NATO bombardova­nja 1999. godine 82 dana hrabro borili na karauli Košare, na granici Srbije sa Albanijom.

S obzirom na to da se Miloš pojavio u filmu „Balkanska međa“koji je i producirao, a koji je bio prvi film o ratnim dešavanjim­a na Kosovu i Metohiji u kome Srbi nisu prikazani kao zločinci, mnoge je zanimalo da li će u tom pravcu biti snimane i „Košare“.

- Videćemo. Mislim da je to pravac, u smislu da mi možemo da ispričamo svoju priču, svoje viđenje tih događaja, a ne samo da gledamo šta su drugi napisali i kako oni to vide - izjavio je nedavno glumac.

Pevačica Jelena

Kostov nije ni slutila da će ikada izgovoriti rečenicu: „Borim se za život!“. No, kako gotovo tri nedelje vodi bitku sa opakim virusom, poslednjih dvadeset dana njenog života pretvorilo se u pravu agoniju. Jelena je tri puta radila PCR test za manje od mesec dana, a svaki put bi rezultati bili pozitivni na kovid-19.

U ispovesti za „Alo!“Jelena otkriva sa čime se sve suočila od trenutka kada je osetila prve simptome, pa sve do danas dok se i dalje bori sa virusom. - U mom slučaju sve ovo traje jako dugo. Radila sam tri testa i svi su bili pozitivni. Sa svakim pozitivnim testom strah je bio sve jači, jer ne znam da li će virus ostaviti neke posledice po moje zdra- vlje i život uopšte - kaže Jelena na početku raz- govora i otkriva kako je sve počelo. - U toku noći počeo je suvi kašalj, a već ujutru nisam mogla da ustanem iz kreveta. Osećala sam užasan bol u celom telu, glavi, malaksalos­t, mučninu, dobila sam visoku temperatur­u... Nisam mogla ni milimetar da se pomerim. Ne umem da vam opišem stanje svog organizma u tih prvih nekoliko dana. Samo sam ležala i molila boga da sve prođe što pre - kaže Jelena za „Alo!“.

- Trećeg dana sam otišla kod lekara jer sam se užasno uplašila za to u kakvom su mi stanju pluća, ali, bogu hvala, ona su bila neoštećena, pa me zbog toga nisu ni hospitaliz­ovali. Tog dana sam prvi put testirana na koronaviru­s i ubrzo saznala da ga imam. Nisam znala šta me čeka ni da li ću i kada biti bolje. Dobila sam antibiotik i vitamine i nadala se da će sve brzo proći, međutim, nije. I drugi test je bio pozitivan, kao i treći koji sam dobila pre tri dana - priznaje Jelena za „Alo!“.

Iako se Jelenin trogodišnj­i sinčić i suprug osećaju dobro, ona je sve vreme zabrinuta i za njih, jer su u istom stanu. - S kim god da sam bila u kontaktu, a ko je bio zaražen, brzo se iz svega izvukao i već drugi test mu je bio negativan. Samo meni nije. Možda je moj imunitet slabiji, ne znam. I dalje se osećam malaksalo, brzo se umaram - kaže pevačica za naš list i tvrdi da poznaje mnogo estradnjak­a koji su bolesni, ali se o tome nije pisalo.

- Ne bih da imenujem nikoga, ali s mnogima od njih sam u kontaktu, čujemo se, bodrimo, delimo iskustva. I uplašeni smo svi. Svi se bojimo i borimo za goli život kaže Jelena za „Alo!“.

„Ne bih da imenujem kolege koje imaju virus, ali s mnogima od njih sam u kontaktu, čujemo se, bodrimo, delimo iskustva. I uplašeni smo svi“

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia