Alo!

Znam kako je Luki, i ja sam bio mlad!

- M. T.

Luka Jović je definitivn­o neiscrpna tema svetskih medija. Najmanje se priča o fudbalskom umeću. U prvom planu su njegov privatni život, transfer i analiza problema s kojima se suočava otkada je prošlog leta postao igrač Real Madrida. „Stats perform njuz“pronašao je originalno­g sagovornik­a, Miloša Ninkovića (28), lidera Sidneja. Idealnog, jer u vreme dok je igrao u Crvenoj zvezdi 2014. godine, Luka je napravio prve profesiona­lne korake. Imao je 16 godina.

Zašto Real trpi Jovićeve gafove?

- Verovatno razumeju, mlad je, a svi igrači su to prošli. Razumem ga, ali treba da bude ozbiljniji. Real je veliki klub, neće čekati tri, četiri godine ... Treba da bude profesiona­lniji ako želi da ostane tamo. Brzo mora da podigne glavu, ozbiljno shvati situaciju jer samo tako može da uspe na „Santijago Bernabeu“- otvoren je Miloš Ninković.

Gde se krije najveći problem?

- Njegov najveći problem nije kako igra i ponaša se na terenu već van njega. Imao je dosta problema zbog povreda, ali i druženja s prijatelji­ma iz Srbije kada je koronaviru­s doživeo novu ekspanziju. Razumem ga, i ja sam bio mlad. Potpisao sam ne za tako veliki klub kao Real, ali postao sam član Dinama iz Kijeva. Imao sam 19 godina, a to je verovatno najveći klub u Ukrajini i na prostoru bivše SSSR.

Kako objašnjava­te probleme u koje Jović upada?

- Kad ste mladi, a pređete u tako veliki klub i za ogroman novac, teško je ostati normalan. I dalje sve želite, a posebno da ostanete sa svima u prijateljs­kim odnosima, redovno izlazite... Pročitao sam da Zidan veruje u Luku i da će ostati sledeće sezone - zaključio je Ninković.

 ??  ?? Neiscrpna tema medija: Luka Jović
Luku poznaje od malih nogu: Miloš Ninković
Neiscrpna tema medija: Luka Jović Luku poznaje od malih nogu: Miloš Ninković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia