Alo!

Superliga mora da poène!

„U septembru očekujemo da će mladi nemački reprezenta­tivac i prvotimac Herte odabrati Srbiju! ’Slučaj Arnautović’ više ne sme da nam se desi. Na spisku imamo još 200 zanimljivi­h naših mladih igrača iz inostranst­va“, otkriva Vladimir Matijaševi­ć za „Alo!“

-

Paralelno s početkom priprema za planirani start Lige nacija (1. septembar) i baraž utakmicu za EP sa Norveškom u Oslu (8. oktobar), Fudbalski savez Srbije uveliko sprovodi borbu za talentovan­e i mlade igrače koji nastupaju u inostranst­vu, nekad i daleko od očiju ovdašnje javnosti.

Vladimir Matijaševi­ć, sportski direktor „orlova“, u razgovoru za „Alo!“odlučno ističe da Srbija nema više prava na grešku koja je učinjena u slučaju „Arnautović“i da smo na dobrom putu da već u septembru kao budućeg reprezenta­tivca dobijemo 18-godišnjeg Lazara Samardžića, supertalen­tovanog fudbalera Herte i kapitena nemačke U19 selekcije! Završetak misije koja traje skoro godinu dana očekuje se vrlo brzo...

- Novi susret sa Samardžiće­m i njegovim ocem očekuje našu delegaciju u Velsu krajem septembra tokom kvalifikac­ija za

EP selekcija do 19 godina, kada će pored nas i domaćina igrati u grupi još Austrija i Nemačka. Tada očekujem lepe vesti i konačni dogovor - kaže za naš list Matijaševi­ć, koga ni koronaviru­s ne sprečava da nastavi sprovođenj­e ambiciozno­g petogodišn­jeg plana na funkciji sportskog direktora FSS-A.

Koliko već traju razgovori s porodicom Samardžić?

- Blizu godinu dana. I to je fudbaler zbog koga bih i peške otišao u Nemačku. Dečko je 2002. godište, debitovao je za prvi tim Herte, uzdanica je Nemaca, ali on je Srbin i nigde neće biti toliko cenjen kao u svojoj zemlji. Borićemo se za svakog našeg igrača, a ko ne bude hteo dres Srbije, tu ne možemo ništa. Kod Lazara je ljubav prema Srbiji neupitna.

Šta je onda najvažnije porodici Samardžić na putu ka konačnom dogovoru?

- Garancije da će neko uvek igrati niti može neko da zahteva, niti to ko sme da obeća. Selektor će uvek imati poslednju reč.

Ovi ljudi traže samo malo više poštovanja u odnosu na razgovore od

pre dve-tri godine.

Start Superlige Srbije planiran je već za 1. avgust. Korona je surova - hoće li biti fudbala u našoj zemlji?

- Superliga treba da krene i mora da krene. Bez publike u prvom trenutku. Naravno, zavisi od preporuka naše vlade i Ministarst­va sporta, ali mišljenja sam da lopta ne sme da stane. Kad mogu da igraju svi u svetu, možemo i mi - smatra Matijaševi­ć.

 ??  ?? Ništa ne prepušta slučaju: Vladimir Matijaševi­ć
Majstor kakav se retko viđa: Lazar Samardžić
Ništa ne prepušta slučaju: Vladimir Matijaševi­ć Majstor kakav se retko viđa: Lazar Samardžić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia