Alo!

Spremao svadbu, a sad sahranjuje verenicu i sina!

Izdahnula porodilja A. P. (27) koja se danima borila

- N. MARIĆ

Porodilja A. P. (27) iz doljevačko­g sela Orljane, koja je u niškom Kliničkom centru bila na respirator­u, preminula je juče ujutru, samo dan nakon što je izdahnulo dete koje je donela na svet u sedmom mesecu trudnoće

Porodilja A. P. (27) iz doljevačko­g sela Orljane, koja je u niškom Kliničkom centru bila na respirator­u, preminula je juče ujutru, samo dan nakon što je izdahnuo sin kojeg je donela na svet u sedmom mesecu trudnoće.

Uprkos velikim naporima lekara i nadama porodice da će se mlada porodilja izvući iz kandži opake bolesti, njeno telo nije izdržalo i ona je juče oko 8 i 45 preminula.

Direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju Radmilo Janković ne krije da je smrt porodilje veoma potresla sve zaposlene u Kliničkom centu Niš.

- Odmah je naloženo da se njeno telo pošalje na obdukciju, jer se ona lečila samo pod sumnjom na infekciju koronaviru­som. Njen serološki test je bio pozitavan, a PCR negativan. Konzilijum je doneo odluku da se u ponedeljak obavi porođaj carskim rezom. Dete je ubrzo preminulo. Ona je ponovo vraćena na respirator, ali je izgubila bitku - rekao je Janković i dodao da je stanje majke i pre porođaja bilo teško i da je gasna razmena bila loša zbog čega je bila priključen­a na respirator.

Prve komšije nesrećne A. P. za ovu mladu ženu imaju samo reči hvale. Prema njihovim rečima, nesrećna devojka je u doljevačko selo Orljane stigla pre nekoliko meseci, nakon veridbe. Sudbina je, kako kažu, htela da se umesto svadbe sada spremaju na

Čitavo selo se spremalo za svadbu, koja je trebalo da bude 11. jula, a sada svi plačemo! To je domaćinska familija, nisu zaslužili da ih snađe ovakva tragedija

Odmah je naloženo da se njeno telo pošalje na obdukciju, jer se ona lečila samo pod sumnjom na infekciju koronaviru­som. Njen serološki test je bio pozitavan, a PCR negativan

poslednji ispraćaj ove devojke.

- Doselila se ovde iz Matejevca i domah osvojila naša srca. Bila je prelepa i vrlo srdačna. Iako je završila Ekonomski fakultet u Nišu, nije bila nadmena, družila se sa svima i svakome je u nevolji pomagala. Čim joj verenik ode na posao u vatrogasnu službu u Doljevac, ona je sa svekrvom radila u bašti i pravila ručak. Čitavo selo se spremalo za svadbu, koja je trebalo da bude 11. jula, a sada svi plačemo! To je domaćinska familija, nisu zaslužili da ih snađe ovakva tragedija - objašnjava komšija.

Prema njegovim rečima, još nije poznato kada i kako će biti održana sahrana, jer se pola njene familije nalazi u izolaciji.

- Svi smo se nadali da će se izvući jer je mlada i jaka, ali virus je bio jači. Verovatno se prokleta bolest brzo spustila na pluća. Odnela je i nju i bebu kojoj smo se svi radovali. Test joj je sve vreme bio negativan… Zaraženi su i njen verenik i njegov otac, ali se dobro osećaju. Ipak, strepimo da im se sada stanje ne pogorša, jer mučenici neće moći ni na sahranu da odu - kazao nam je komšija.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia