Alo!

„Guzonjin sin“preti Vučiću i poslanicim­a

- J. Đ. - D. R.

Budući narodni poslanici će 28. jula, sa zaštitnim maskama na licu i uz poštovanje svih mera zaštite od širenja koronaviru­sa, položiti zakletvu, saznaje „Alo!”.

A Srđan Nogo, bivši član Dveri, koji je učestvovao u haosu i nasilju koje se nedavno dogodilo ispred Skupštine, otvoreno je najavio da sprema zasedu za poslanike na dan konstituis­anja novog parlamenta. On je bivšim kolegama uputio brojne pretnje i poručio im da će ih opkoliti i tako sprečiti da uđu u parlament. Pretnje je uputio i predsednik­u Srbije Aleksandru Vučiću.

- Pitanje je da li da im dozvolimo da uđu u Skupštinu, pa da uđemo i mi, ili da ih opkolimo, ili da ih sprečimo da uopšte uđu? Mogu samo da dođu ispred Skupštine, pa da pred narodom daju zakletvu. Mada mislim da će im tada narod suditi - napisao je Nogo na svom nalogu na Tviteru i dodao:

- Nema potrebe da sud u ime naroda donosi presude, već isključivo narod direktno. A kad s njima završimo, skoknemo 100 metara dalje do Predsedniš­tva pa i s njim završimo. Samo ozbiljne predloge u komentare, moliću lepo.

S druge strane, narodni poslanici poručuju za „Alo!” da se ne plaše pretnji Srđana Noga.

- Skupština će se konstituis­ati u zakonom predviđeno­m roku i na zakonom predviđen način, sviđalo se to njemu ili ne. Reč je o čoveku koji je poznat po raznim pretnjama, na primer da će nas vešati na Terazijama, a zapravo se radi o običnoj političkoj kukavici koja ume jedino da preti i poziva na linč političkih neistomišl­jenika - tvrdi Aleksandar Marković iz SNS-A.

Poslanik Marijan Rističević je poručio da komunistič­ki „guzonjin“sin preti „demokratsk­im metodama”, a tužilaštvo i sud saučestvuj­u u njegovom zakonu sile umesto da na njemu primene silu zakona.

- Nogo je, čini mi se, završio Pravni fakultet, a to je baš trajalo, pa bi trebalo da zna koja sve krivična dela čini, prvo nekim „svojim” izborima, upadom u zgradu Narodne skupštine, i sada ovim pretnjama pred konstituis­anje novog saziva. Njegovi sledbenici treba da znaju da Nogo ima interese: Nogo ima imunitet sve dok se ne konstituiš­e Skupština, te se u svakom trenutku u toku sudskog postupka može pozvati na imunitet, Nogo je jedan neradnik koji od Skupštine mesecima prima platu i paušale (oko hiljadu evra) iako ne dolazi na sednice, a to će trajati sve dok se Skupština ne konstituiš­e - kazao je on i dodao:

- Posle više ponavljanj­a krivičnih dela nadam se da će tužilaštvo i sud konačno okvalifiko­vati pokušaj državnog udara i niz drugih krivičnih dela i goniti Noga, a sud ga smestiti na više godina na mesto gde je trebalo da bude još onda kad je nosio vešala.

 ??  ?? Štiti ga imunitet: Srđan Nogo
Štiti ga imunitet: Srđan Nogo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia