Alo!

Kuhinjski trikovi za èistu desetku

Skratite vreme kraj šporeta uz nekoliko saveta

-

Leti kuvanje može biti podosta naporno jer osim što vrućina nije inspirativ­na za cupkanje kraj vrele ringle, zar nije bolje lepo vreme provesti s porodicom ili prijatelji­ma na svežem vazduhu. Zato svoje vreme u kuhinji treba da provedete maksimalno racionalno.

Vreme za seckanje paradajza ćete skratiti ako ga ne sečete napola već malo sa strane - tako ne treba da središnji, nejestivi deo otklanjate iz dva puta već samo jednim potezom.

Sveže začine koji vam preostanu možete pomešati s malo vode u kalupu za kockice leda, tako ćete ih uvek imati spremne kad vam zatrebaju. Isto možete uraditi i sa iseckanim belim lukom koji ćete zalediti s uljem.

Da vam se u toku seckanja luka komadići ne bi lepili za nož, prethodno ga namažite uljem.

Za brzo ljušćenje kuvanog krompira pre termičke obrade ga zarežite u obliku prstena - kad bude skuvan, lako ćete mu skinuti koru.

Ukoliko vam je potrebno tek nekoliko kapi limuna, nemojte ga presecati napola i cediti jer će se osušiti na vazduhu - umesto toga napravite rupu u limunu iglom za štrikanje pa kroz nju iscedite par kapi.

Bundevu ćete lakše oljuštiti ako je prethodno ispečete u rerni 20-30 minuta na 120 stepeni. Njen ukus će takođe dobiti na intenzitet­u.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia