Alo!

Stranci guraju miljenike, VUČIAE IH SVE PRECRTAVA!

Predsednik­u se usijao telefon od poziva iz SAD, Nemaèke, Rusije ....

-

Kako se bliži formiranje vlade, tako su sve češći pozivi raznih diplomata, i onih bitnih i onih nebitnih, koji Vučiću predlažu neke ljude i tvrde da bi bili idealni za pojedina ministarst­va. Predsednik ih sve ljubazno sasluša, ali te osobe koje mu pomenu bukvalno odmah precrta u glavi

Stranci bi ponovo da nam kroje vladu, ali su zaboravili da Srbija već godinama nije šaka pirinča da je pozoba svaka vrana koju donese vetar!

Predsednik­u Srbije Aleksandru Vučiću, prema našim saznanjima, usijao se telefon ovih dana od poziva diplomata iz Amerike, Rusije, Nemačke i još nekih zapadnih zemalja, odakle mu se upućuju „dobronamer­ni“saveti i daju „dobre“ideje koje bi to kvalitetne ljude mogao da pozove u novu vladu, ako ih se slučajno on sam nije setio.

- Kako se bliži formiranje vlade, tako su sve češći pozivi raznih diplomata Amera, Nemaca, Rusa, i onih bitnih i onih nebitnih, koji Vučiću predlažu neke ljude i tvrde da bi bili idealni za neka ministarst­va. On ih sve ljubazno sasluša, porazgovar­a s njima, a te osobe koje mu pomenu bukvalno odmah precrta u glavi - otkriva naš izvor.

Da te vrste pritisaka i želja stranaca da se mešaju i pokušaju da kadriraju po Srbiji, i to u najvažniji­m institucij­ama, nisu ništa neobično, tvrdi za naš list analitičar i marketinšk­i stručnjak Nebojša Krstić.

- I predsednik Srbije je mnogo puta govorio o pritiscima na njega povodom raznih stvari, pa i kad je sastavljan­je vlade u pitanju. Sam sam svedok, kao savetnik bivšeg predsednik­a, koliko istine ima u tim rečima i siguran sam da će se Vučić rukovoditi isključivo interesima Srbije, a nikako interesom bilo koje zemlje za Zapada ili

Neke prethodne političke garniture u Srbiji su bile više nego spremne da dozvole tu vrstu direktnog stranog uticaja

NEMANJA STAROVIĆ, analitičar

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia