Alo!

Nole se presvlaèi iza kontejnera

Kao sav normalan svet

- S. R.

Živeti kao sav normalan svet. Malo je svetskih zvezda koje imaju moć da bace slavu pod noge i urade nešto tako obično. Novak Đoković jeste u tom društvu veličina, a dokazuju to i fotke iz Marbelje...

Ne mareći za budne oči paparaca, koji ga prate u stopu u tom poznatom španskom letovališt­u, teniski kralj se presvukao na ulici! Na putu s plaže, ili ka plaži, nije ni bitno, Nole je promenio šorts na trotoaru. U nedostatku kabine poslužio mu je veliki peškir, a od očiju prolaznika zaklonio ga je jedan kontejner. Jedan običan, zeleni kontejner.

Koliko nas bi to isto učinilo da je bilo na mestu najboljeg svetskog tenisera? Da, mnogo nas. Bar mi, Srbi, šampioni smo u snalaženju.

Đoković je usput stao i ispunio želju dvojici prolaznika da fotkaju sa njim. Istini za volju, sve vreme napolju nije imao masku na licu, a što je posebno upalo u oči dežurnim kritičarim­a Englezima. Njihov „Dejli mejl“je, opisujući iste slike iz Marbelje, stavio akcenat na, kako se navodi, Novakovo kršenje pravila Andaluzije. Ta španska pokrajina je naredila da maska mora da se nosi ne samo u zatvorenom prostoru, nego i napolju, čak i na plaži ukoliko nema mogućnosti za distancom od 1,5 metara. Kršenje tog pravila kažnjava se sa 100 evra.

Da su na Ostrvu zaista zluradi (ma, zar to nismo znali?), pokazuju fotografij­e iz zatvorenog prostora na kojima je Nole uvek s maskom na licu.

Iako je na ulici uhvaćen bez maske, Novak u zatvorene prostore, kao što je prodavnica, ne ulazi bez zaštite na licu

U nedostatku mesta za presvlačen­je po odlasku s plaže, Novak se lako snašao

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia