Alo!

I Matiaea zakinuli ZA MEDALJU!

PRAVILA Nagrada za titulu ne sleduje svima u timu prvaka Engleske

- Ž. V.

Liverpul je sinoć zvanično krunisan u prvaka Engleske. Svakom članu Klopovog tima 22. junsko veče 2020. biće zauvek urezano u pamćenje. Mnoge od njih na to slavlje, prvo šampionsko „redsa“posle 30 godina, podsećaće medalja, a pojedine samo - zahvalnica.

Premijer liga je, naime, uručila novom prvaku 40 odličja, koja su raspoređen­a na stručno osoblje i fudbalere. Tačnije, 23 prvotimca kluba s „Enfilda“dobila su ličnu nagradu za učešće u osvajanju titule, dok ostali nisu ispunili uslov - najmanje pet odigranih utakmica (do 2012. granica je bila 10). Njihov strateg smatra da to nije pošteno. - Ne znam ko je smislio to pravilo. Ako je neko odigrao samo jedan meč, trebalo bi da dobije medalju. Ovi momci će je dobiti, pa makar ja budem morao da ih napravim - rekao je Jirgen Klop. „Pravila, pravila... neka glupa pravila“, baš kako zvuče stihovi legendarno­g hita „Riblje čorbe“. A mogao bi da ga zapeva Nemanja Matić. Srpski reprezenta­tivac je takođe, poput nekih Klopovih izabranika, zakinut za šampionsko sa Čelsijem, ali medalju nije dobio. Trener „plavaca“Karlo Ančeloti dao je tada 21-godišnjem mladiću samo dvaput šansu da zaigra na meču Premijer lige, što je bilo nedovoljno za ispunjenje uslova.

Današnji as Mančester junajteda ima još dva naslova prvaka Engleske, u svom drugom mandatu na „Stamford bridžu“, ali je u tim sezonama (2014/15, 2016/17) bio značajan deo tima koji su vodili Žoze Murinjo, odnosno Antonio Konte, pa je dobio ličnu nagradu. Uz Matića, od poznatih fudbalera koji nisu dobili medalju a bili su deo šampionsko­g tima, ovo zanimljivo društvo čine Geri Nevil, Mohamed Salah, Oven Hargrivs (sa Junajtedom i Sitijem), Dejvid Bati, Skot Parker, aktuelni trener Aleksandra Mitrovića u Fulamu, zatim Federiko Makeda (dvaput s Junajtedom), Ves Braun...

 ??  ?? odličje. Pre tačno deceniju, u njegovoj prvoj sezoni po dolasku iz Slovačke, Matić je proslavio titulu osvojenu
odličje. Pre tačno deceniju, u njegovoj prvoj sezoni po dolasku iz Slovačke, Matić je proslavio titulu osvojenu
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia