Alo!

Angela huška Albance na novi rat sa Srbima?!

-

Nemačka kancelarka lično sprečila da dođe do pregovora između Beograda i Prištine u Vašingtonu, ali joj to očigledno nije bilo dovoljno, pa je prešla na naoružavan­je Albanaca, u kojem su u fokusu i dopuna lakog artiljerij­skog oružja i savremeno pešadijsko naoružanje

Konačno! Američki reditelj Pol Kampf uskoro će otpočeti snimanje filma „Žetva“, koji govori o zločinima OVK i monstruozn­oj „žutoj kući“, i to uz finansijsk­u pomoć Filmskog centra Srbije od 27 miliona dinara. Pomenuti film će se baviti trgovinom ljudskih organa u takozvanoj žutoj kući u Albaniji, a scenario je zasnovan na romanu „Srpsko srce Johanovo“Veselina Dželetović­a. Reč je o istinitoj priči o bogatom Nemcu kome je presađeno srce srpske žrtve koja je ubijena u „žutoj kući“. On posle transplant­acije počinje da sanja nepoznate predele, ljude i plavookog dečaka, a potom odlazi na Kosovo u potrazi za odgovorima. Dželatović je ranije ispričao kako je napisao roman:

- Nosio sam knjige na Kosovo i otišao na sahranu. Od cele porodice ostao je samo dečak, kome su Albanci kidnapoval­i oca i povadili mu organe. Oko pet godina kasnije, dečaku su ubili i babu i dedu i bacili ih u kanal pored puta. U njihovo dvorište, opkoljeno bodljikavo­m žicom, upala su petorica Šiptara i prvo su ispred kuće preklali psa, a onda silovali dečakovu majku. Ona se obesila, jer nije mogla da podnese sramotu. Bilo je nas desetak na sahrani te žene i na groblju, koje su Šiptari gotovo uništili, među polomljeni­m spomenicim­a i razbacanim krstačama primetio sam čoveka koji stoji sa strane. Njegova pojava i držanje govorili su da ponašanjem i odevanjem ne odgovara tom vremenu i prostoru. Bio je u skupom, otmenom odelu i pitao sam se šta traži na sahrani. Bio je u pratnji jednog narednika Kfora - rekao je on.

Prema njegovom kazivanju, cela priča postala mu je još čudnija kada je na groblju tom čoveku prišao dečak koji je izgubio majku i zagrlio ga. Pitao sam meštane ko je taj čovek? Oni su odgovorili: „Nećeš verovati, taj čovek tvrdi da u grudima nosi srce našeg Jovana. Imućan je i hoće da pomogne porodici.“Uglavnom, nešto je Johana teralo da istraži o čemu se radi. Uspeo je, objašnjava Dželetović, čak da pronađe kuću u Albaniji u kojoj je Jovan „operisan“, odnosno gde su mu vađeni organi.

 ??  ?? Režiraće film „Žetva“: Pol Kampf
Režiraće film „Žetva“: Pol Kampf
 ??  ?? Na stotine Srba je ubijeno i organi su im izvađeni u „žutoj kući“
Na stotine Srba je ubijeno i organi su im izvađeni u „žutoj kući“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia