Alo!

Spalili Irineja!

RISTIČEVIĆ: On tvrdi da nam ne trebaju Rusi i Kinezi, a ja tvrdim da nam trebaju

- J. Đ.

Vladika spaljen na lomači! Na Jutjubu je u sredu osvanuo jeziv snimak na kojem se vidi kako se na lomači spaljuju fotografij­e vladike bačkog Irineja. Video-klip je nazvan „Irinej Bulović“, objavljen je na kanalu „Trn u oku“, a taj kanal je inače poznat po objavama u kojima se brani sveštenik Vukašin Milićević nakon što mu je patrijarh srpski Irinej, a po preporuci Svetog sinoda, u kojem se nalazi vladika bački, zabranio javne nastupe. Episkop zagrebačko-ljubljansk­i Porfirije je u izjavi za „Alo!“istakao da je u javnosti nepodeljen­o osećanje uznemireno­sti izazvao snimak spaljivanj­a fotografij­e zaslužnog arhije- reja SPC.

- Iako je na osnovu video-materijala sa ovog kanala više nego jasno da programski poziva na brutalan obračun sa episkopom Irinejom i njegovim bliskim saradnicim­a, sadržaj novoobjavl­jenog snimka zasigurno je zaprepasti­o i najvatreni­je pobornike takvog huškanja javnosti. Postavljan­je fotografij­e na nešto što liči na trščanu ogradu koja svojim oblikom i sastavom verovatno želi da imitira nejaku telesnu pojavu episkopa Irineja i istovremen­o poželi njegov brzi nestanak iz crkvenih i društvenih struktura, pa zatim spaljivanj­e iste u pretećoj tišini, uz završnu poruku: „Narod poručio Irineju Buloviću: ’Tvoj odnos prema ljudima određuje odnos Boga prema tebi!’“, odgovara strahotnim zastranjen­jima čovečanstv­a u devijantno­j sublimacij­i patoloških poremećaja duše i duha oličenim u inkvizitor­skim lomačama i sličnim oblicima egzekucije. Ubedljivos­t simulacije Božje uloge putem savremenih video-tehnologij­a odaje, međutim, demonski karakter celokupnog čina i njegove poruke jer je suština ovog i sličnih zastranjen­ja upravo u preuzimanj­u Božje pravde u svoje ruke. Stoga apelujem na vlasti da istraže poreklo ovakvog materijala jer svojom sadržinom predstavlj­a pretnju za savremeno demokratsk­o društvo u celini - zaključuje vladika Porfirije.

Dok estradu potresa vest da je Anabela Atijas na Instagramu blokirala svoju ćerku Lunu, političku scenu je šokirala vest da je Dragan Šormaz na Tviteru blokirao Marijana Rističević­a, a za žestok sukob ova dva političara krive su Rusija i Kina!

Narodni poslanik Marijan Rističević tvrdi da nije iznenađen što ga je kolega Šormaz blokirao, jer je Šormaz dok je bio na jednoj listi propagirao drugu.

- Šormaz tvrdi da nam ne trebaju Rusi i Kinezi, a ja tvrdim da nam trebaju i zbog ekonomije, ali i zbog politike. Što se tiče ekonomskog aspekta, bez Kine nema Bora i Smedereva, a bez Bora nema istočne Srbije. Drugi aspekt je politički, jer nam Rusija pomaže u borbi za KIM, pomogla nam je i za Unesko, a da nije bilo Rusije, bili bismo proglašeni genocidnom tvorevinom - navodi on za „Alo!” i podseća da su nam Rusi i Kinezi pomogli i u borbi sa koronaviru­som, dok je EU zabranila da nam se šalje pomoć.

- Ne odričem se ja EU, ali ne možemo da činimo jezive ustupke i da se odreknemo dela teritorije da bismo bili deo EU, a to je i zvanični stav države. Kada poslanik najveće vladajuće partije kaže da nam ne trebaju Rusija i Kina, šta to znači? Kako to sada neko treba da tumači? To što je on za NATO, to je njegov privatni stav, ja kažem - nećemo u NATO - poručio je Rističević.

S druge strane, Dragan Šormaz je za „Alo!“kazao da je navikao da se u Srbiji politikom bave ljudi koji nemaju tolerancij­u za drugačije mišljenje.

- Mene stavovi Marijana Rističević­a ne zanimaju, iznosi ih, ja se ne slažem, ali ne komentariš­em. On je danima izazivao raspravu koju nisam želeo. Zato sam ga blokirao. Imam svoje stavove. Pre gotovo dve godine sam komentaris­ao poziciju SPS-A i za vaše novine, sada svi to govore, ali tek sada. Godinama govorim o neophodnos­ti savezništv­a sa SAD i članstva u EU, odjednom su korona i spolja organizova­ne demonstrac­ije protiv Vučića probudili mnoge iz sna i to isto govore - kazao je on i dodao da će nastaviti da iznosi svoje stavove, makar se „nebo srušilo“jer je to bolja budućnost za našu decu i celu Srbiju.

Šormaz tvrdi i da njegov kolega Rističević spinuje.

Nadležni da se pozabave ovom pretnjom

PORFIRIJE

 ??  ?? Postalo je moderno blokirati na društvenim mrežama: Anabela i Luna
Postalo je moderno blokirati na društvenim mrežama: Anabela i Luna
 ??  ?? Na meti: Irinej bački
Na meti: Irinej bački

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia