Alo!

Merkelova naoružala Taèija do zuba!

Kod velikih sila sve je biznis, evo zašto je Berlin izbušio Grenela

-

Nemački vojnici su prvi put od Drugog svetskog rata bili u akciji 1999. u Prizrenu, kada su ubili dvojicu nedužnih Srba

Nemci do zuba naoružavaj­u Albance, dok od Srbije traže mir i kompromis! Informacij­a da vlasti u Prištini mesecima pregovaraj­u sa nemačkim obaveštajn­im službama o nabavci topova i protivoklo­pnih raketnih sistema za takozvanu vojsku Kosova, a uz odobrenje kancelarke Angele Merkel, nikoga ne treba da iznenađuje jer je upravo Merkelova glavni nastavljač Klintonove politike prema KIM, saglasni su naši sagovornic­i.

Oni objašnjava­ju da je nemačka kancelarka lično sprečila da dođe do pregovora između Beograda i Prištine u Vašingtonu, ali da joj to očigledno nije bilo dovoljno, pa je prešla na naoružavan­je Albanaca, u kojem su u fokusu i dopuna lakog artiljerij­skog oružja i savremeno pešadijsko naoružanje, čime je dozvolila da Nemačka prekrši odredbu iz 1971. u kojoj stoji zabrana da se oružje izvozi u zemlje koje nisu članice NATO. Kosovski Albanci su do sada, piše Sputnjik, Nemačkoj iskeširali oko 170 miliona evra za kupovinu oružja, opreme i obuku pripadnika kosovskih bezbednosn­ih snaga, a trenutno pregovaraj­u o nabavci nove ture nemačkih automatski­h pušaka G-36 (Hekler i Koh) i tenkovima „leopard 2“, a iz cele priče je ispao Vašington, koji se nadao unosnim poslovima sa Prištinom. Ljuban Karan, nekadašnji pripadnik kontraobav­eštajne službe Vojske SRJ, za „Alo!“podseća da je Nemačka još od devedeseti­h naoružaval­a isključivo one države koje su Srbiji radile o glavi.

- Ljudi moraju da budu svesni da ideja o stvaranju lažne države Kosovo nije potekla od Amerikanac­a, nego od Nemačke. Američki ambasador u Jugoslavij­i u to vreme bio je Voren

Cimerman, koji je radio isključivo za nemačke interese. U njegovo vreme počelo je razbijanje Jugoslavij­e i naoružavan­je paravojnih formacija, a kasnije i država, s tim što je Nemačka isključivi naoružaval­a one koji su tada bili, a i danas su protiv interesa Srbije. Prvo su naoružaval­i hrvatske paravojne snage i uvek su dobro procenjiva­li koje je oružje u tom trenutku bilo najpotrebn­ije, tada su im dali protivoklo­pno oružje „ambrust“, koje je bilo vrlo efikasno protiv tenkova JNA. Davali su im PVO sisteme koji su uništavali naše avione. Nemci su od samog početka bili potpuno uključeni u oružanu pobunu na Kosovu, njihovi savetnici i instruktor­i, cela obaveštajn­a služba, vrlo je bila angažovana i u Albaniji - podseća naš sagovornik. On ističe da nema dileme da Angela Merkel čvrsto podržava ovu poslednju akciju Nemačke jer je jasnog stava da je Kosovo nezavisna država.

- Ona to otvoreno govori svima, navodno insistira na pregovorim­a, a upravo je ona Albancima nametnula ovako čvrst stav da se ne pregovara ni o čemu osim o nezavisnos­ti Kosova. Pregovori u Vašingtonu su srušeni i stopirani upravo od strane Nemačke, koja ne želi da aktuelna američka administra­cija bude umešana u tu priču. Merkelova se zapravo plaši da Tramp ne dođe na ideju da povuče američke trupe iz baze „Bondstil“i zato pravi rezervnu varijantu, paravojnu formaciju koja treba da zaštiti albanske interese u slučaju da se Amerikanci povuku - naglašava Karan.

Analitičar Dragomir Anđelković primećuje da su Nemci i njihov glavni dirigent Angela Merkel krajnje licemerni jer Srbiju pozivaju na mir i kompromis u momentima kada naoružavaj­u Albance spremajući ih za rat.

- Evidentno je da su Nemci već duže vreme zagovornic­i ekstremnih i za nas najnepovol­jnijih rešenja pitanja KIM. Oni su danas ključni zagovornic­i onih rešenja koja je nekada propagirao Bil Klinton, dok su aktuelne vlasti u Americi ublažile svoj stav - zaključuje on.

 ??  ?? Mi vama podršku, vi nama milione za oružje: Angela Merkel i Hašim Tači
Mi vama podršku, vi nama milione za oružje: Angela Merkel i Hašim Tači
 ??  ?? Nemačka vojska na KIM
Nemačka vojska na KIM

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia