Alo!

Novak ne ide u karantin!

Ukoliko se odluči da zaigra na njujorškom grend slemu, Đoković neće morati u izolaciju dve nedelje i biće mu omogućen povratak u Evropu

- S. R.

Da li će Novak Đoković ove godine zaigrati na US Openu? Konačni odgovor najboljeg tenisera sveta, igrača koji je taj grend slem osvajao tri puta, i dalje se čeka, ali deluje da organizato­ri čine sve da bi ga privoleli da dođe u Njujork.

Na adresu igrača stiglo je pismo organizato­ra u kojima su detaljno objašnjeni procedura i pravila po kojima će se održati turnir. Svaki od igrača dobiće pozivno pismo kako bi u SAD mogao da uđe bez problema, a obaveznog karantina od 14 dana neće biti. To je bio jedan od glavnih Đokovićevi­h uslova da zaigra u Njujorku. Dalje, igrači koji budu igrali u Njujorku imaće mogućnost da se bez problema vrate u Evropu kako bi igrali na turnirima u Madridu i Rimu, uz obavezu da pokažu da su negativni na koronaviru­s.

U Njujork će igrači moći da dovedu još tri osobe kojima će biti izdate specijalne akreditaci­je. Ipak, samo jedna od njih biće u mogućnosti da zajedno sa igračem uđe na kompleks na kojem će se igrati ovaj grend slem.

Igrači i njihovi gosti (definicija je takva da nije do kraja jasno da li je reč samo o trenerima i fizioterap­eutima) biće smešteni u jednom od dva oficijelna hotela. Igrači će dobiti maksimum dve sobe u tim hotelima, i to jednu o trošku organizato­ra, dok će za drugu morati da plate sami. Pre ulaska u hotel, igrači i njihova pratnja moraće da obave PCR test i tek ukoliko bude negativan, imaće mogućnost da se smeste. Drugi test obaviće 28 sati kasnije.

Svaki igrač će morati da potpiše dokument kojim će se obavezati da neće tužiti organizato­re US Opena u slučaju da se zarazi koronaviru­som dok je na teritoriji SAD. Pre ulaska u teniski kompleks, svakom igraču biće merena temperatur­a, a tokom boravka na terenima ili u teretanama svi će morati da nose maske. Mera socijalne distance biće poštovana.

Dakle, pravila su sada poznata. Sada je loptica na Đokovićevo­j polovini terena.

Poslednji rok za prijavu za US Open, koji počinje 31. avgusta, za tenisere koji će se nadmetati u singlu je 3. avgust

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia