Alo!

Socijalist­a poziva „duboku državu“da ukloni Vučiaea?!

- J. ĐONDOVIĆ

Rečenica ‘povratka više nema’ očigledno znači da je Tončev prelomio i pridružio se Đilasu

NEBOJŠA BAKAREC, politički analitičar

„Ako postoji duboka država, sad joj je vreme da reaguje. Ali i bez toga, povratka više nema“, stoji u tekstu pod naslovom „Vučić namerno izaziva krizu na jugu Srbije“objavljeno­m na jednom vranjskom portalu koji je, tvrde naši sagovornic­i, i više nego blizak uticajnom socijalist­i sa juga

Novici Tončevu.

Da je ovaj funkcioner

SPS-A poznat po tome što je podržao nedavne proteste ispred Skupštine i pozivao na blokadu auto-puta, opasan tekst kojim se, prema rečima sagovornik­a „Alo!“, poziva na ubistvo predsednik­a Aleksandra Vučića i naručio, evidentno je i po tome što se tamo nalaze samo reči hvale za njega... U tekstu se tvrdi da

„posle ogoljenog nacionalis­tičkog napada na Albance sa juga Srbije, naprednjač­ka vlast nastavlja da unosi nemir među stanovništ­vo Vranja“i da je u toku akcija čišćenja i pomeranja kadrova Novice Tončeva. - Smenjeno je sve što se moglo smeniti, ali Tončev stoji postojano i pet para ne daje za ovakve bahanalije. Kako sada stvari stoje, ovo izazivanje nestabilno­sti na jugu pravi sama vlast, pred odlučujuću zimu kosovskog gubitka. Neko mora da bude kriv, a to nikako ne sme da bude onaj koji je na sebe preuzeo svu odgovornos­t, Aleksandar Vučić. I zato će da izaziva blokiranje auto-puta i ko zna šta još - stoji u tekstu na kraju kog je upućen pomenuti poziv dubokoj državi.

- Taj tekst, koji je očigledno naručio Novica Tončev, jeste dvanaesti autogol SPS-A u poslednjih deset dana (pet skandala SPS-A vezanih za rušilačke proteste, pet nastupa čelnika SPS-A na Đilasovim TV). To nije slučajno. Da li Novica Tončev poziva „duboku državu“da ubije Vučića? Rečenica „povratka više nema“očigledno znači da je Tončev prelomio i pridzameni­k

ružio se Đilasu. Da li to važi i za SPS? Da li će Dačić i sada reći „to nema veze sa SPS-OM“? SPS već osam godina ima mnogo veći udeo u vlasti nego što mu pripada. Šokantno je da SPS radi o glavi Vučiću! - poručio je u izjavi za „Alo!“Nebojša Bakarec, politički analitičar i kandidat SNS-A za poslanika, dodajući da ga ponašanje SPS podseća na Azrinu pesmu „Kurvini sinovi“.

- Da li je moguće da je Đilas potplatio mnoge funkcioner­e SPS-A? Možda SPS smatra da je nezamenlji­v, da je sveta krava? Grdno se varaju - zaključio je Bakarec.

Aleksandar Marković, poslanik i član Glavnog odbora SNS-A, ocenio je da iza tog najnovijeg napada na Vučića bez sumnje stoje „određeni politički centri koji podržavaju Novicu Tončeva“.

- Razlozi za to su brojni, ali verujem da je glavni to što je Vučić najavio borbu protiv lokalnih moćnika koji godinama koriste svoje političke pozicije za privatne i partijske račune. Verovatno da se Tončev prepoznao u tome, pa uz pomoć opskurnih portala, kakav je ovaj vranjski, pokušava lažima i prljavim napadima da nanese političku štetu predsednik­u Srbije. Na sreću, građani Srbije umeju da prepoznaju ko se nesebično i danonoćno bori za njihove interese, a ko se, s druge strane, isključivo i jedino bori za vlast u cilju ličnog bogaćenja. Ako je i od Tončeva, mnogo je - naveo je Marković.

 ??  ??
 ?? FOTOGRAFIJ­E: TANJUG/DRAGAN KUJUNDŽIĆ, MASANORI JOŠIDA, DEJAN BRIZA ?? Na meti: Aleksandar Vučić
FOTOGRAFIJ­E: TANJUG/DRAGAN KUJUNDŽIĆ, MASANORI JOŠIDA, DEJAN BRIZA Na meti: Aleksandar Vučić
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia