Alo!

Nikad veaei pritisak na Srbiju i iznutra i spolja!

- J. Đ.

Pritisak na Srbiju i iznutra i spolja posle izbora 21. juna i ubedljive pobede SNS-A nikada nije bio veći, rekla je predsednic­a Vlade Srbije Ana Brnabić, navodeći da oseća da je na delu pokušaj destabiliz­acije naše zemlje. Ona je poručila da je politička stabilnost u Srbiji neupitna i da je jasno pokazana na izborima, da ekonomska stabilnost nikad nije bila bolja, ali da to, navela je, nažalost, ne odgovara nekim ljudima u zemlji i mnogima u inostranst­vu.

- Četiri godine sam u politici, nikada nije bilo ovako, ni približno. Ovo je udar svaki dan, lažna vest za lažnom vešću i u inostranst­vu i u Srbiji - rekla je Branbićeva na TV „Pink“i poručila je da se borba nastavlja. Analitičar Nemanja Starović zaključio je da je donekle razumljivo što mnogima u inostranst­vu ne odgovara jačanje Srbije u svakom smislu, ali da je veoma porazno odsustvo svesti kod nekih domaćih političkih aktera zaslepljen­ih mržnjom prema Aleksandru Vučiću o tome da svojim delovanjem rade u koristi naših neprijatel­ja.

- Očuvanje društvene stabilnost­i u Srbiji, moralo bi biti prepoznato kao vrhovni interes od svih aktera političkog života. U starim evropskim državama duge demokratsk­e tradicije, čijim bi standardim­a organizaci­je društva i Srbija trebalo da teži, podrazumev­a se da u vremenima krupnih izazova prestaju političke razmirice i svi društveni činioci staju u odbranu državnog interesa, te da se politička borba nastavlja kada se svi zajedno sa tim izazovom izbore. Bilo bi dobro kada bi svi u Srbiji shvatili da borba protivu opasne bolesti koja se proširila čitavom planetom, kao i bitka za očuvanje vitalnih nacionalni­h interesa na prostoru KIM, predstavlj­aju upravo takve okolnosti koje nam nalažu da spustimo unutrašnje političke tenzije na minimum - naveo je Starović za naš list.

 ??  ?? Četiri godine sam u politici, nikada nije bilo ovako, ni približno: Ana Brnabić
Četiri godine sam u politici, nikada nije bilo ovako, ni približno: Ana Brnabić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia