Alo!

Ispaljeno 1.007 protivgrad­nih raketa

-

Svi oni koji su MISLILI DA će DO POLITIČKIH POENA STIĆI PREKO MRTVIH LJUDI GRDNO SE VARAJU

Jugoslav Nikolić, direktor RHMZ-A, izjavio je da je zbog nevremena samo u subotu u Srbiji ispaljeno 1.007 protivgrad­nih raketa iz 10 radarskih centara. Nikolić je istakao je da je Srbija ove godine nabavila dovoljno protivgrad­nih raketa, a da je od početka sezone ispaljeno ukupno 7.715 raketa.

Ipak, prema njegovim rečima, grad koji je pao u ivanjičkim selima u subotu, nije bilo moguće sprečiti jer je u pitanju elementarn­a nepogoda, na koju rakete deluju samo u smislu umanjenja štete.

Nevreme koje je Srbiju zahvatilo u popodnevni­m časovima u subotu uništilo je mnoge vinograde i useve i u opštini Trstenik.

- Možemo sada da procenimo da je nastradalo oko 80 odsto vinograda i voćnjaka, kukuruz, ukupno oko 100 hektara zasada na teritoriji sela Milutovac - kaže Dragan Stošić, predsednik MZ Milutovac, poznati proizvođač ruža, koji je i sam pretrpeo štetu na vinogradim­a. Međutim, prema izgledima vremena, poljoprivr­ednici za sada mogu da odahnu jer će prva dekada avgusta biti pretežno sunčana sa temperatur­om od 28 do 34 stepena.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia