Alo!

KARANTIN IZ

„Svih osam ekipa u našoj grupi Superlige nalazi se u ogromnom kompleksu s devet hotela. Telefonom možemo sve da naručimo, samo hranu ne, za to su uvedene drakonske sankcije“

- M. TOPALOVIĆ

Kina konačno igra fudbal! Gotovo pet meseci od planiranog starta, prolongira­nog usled virusa nastalog u Vuhanu, počela je Superliga, a akter njenog ovogodišnj­eg izdanja, koje će se zbog kovida-19 večno pamtiti, jeste i jedan naš čovek.

Jagoš Vuković, pojačanje novog člana elite Ćingdao Huanghaija, jedan od tek dvojice srpskih internacio­nalaca (drugi je Duško Tošić u Gvangdžou R&F), ekskluzivn­o za „Alo!“prenosi utiske iz Kine.

- Posle karijere u Srbiji, Holandiji, Turskoj, Grčkoj i Italiji, Kina je bila logičan izbor. Menadžeri Darko i Petar Šušnjar obavili su veliki deo posla - poručuje bivši reprezenta­tivac

Srbije, koji je debitovao u porazu 0:2 od Vuhana.

Niste se uplašili imena prvog protivnika?

- Nisam, ha-ha... Ali saigrači jesu višeg ranga. Tokom priprema smo igrali odlično, a na startu lige potop. Nisam se nadao da će kineski igrači toliko kiksirati.

- Fantastičn­o, uz neviđene mere predostrož­nosti zbog koronaviru­sa. U Sudžou smo stigli sedam dana pred početak sezone. Svih osam ekipa nalazi se u kompleksu s devet hotela i samo je u njemu dozvoljeno kretanje. Kazne su drakonske ukoliko igrač jede van svog hotela. Putem aplikacije na telefonu možemo sve da naručimo, na recepciju stižu proteini, kopačke... Sve, samo je naručivanj­e hrane strogo zabranjeno - otkriva Vuković.

Vaše mišljenje o Superligi?

- Ne može se porediti sa onima u kojima sa igrao. Turska mi je posebno draga. S Konjom sam osvojio kup, zauzeli smo treće mesto u ligi, prvi put se plasirali u Evropu, od 34 utakmice u sezoni, odigrao sam 32 s maksimalno­m minutažom i bez žutog kartona!

Da li ste u kontaktu sa nekim od bivših saigrača?

- Mnogo ih je, iz različitih sredina, naroda... Čujem se sa Izraelcem Nathom. Igrali smo u Olimpijako­su, porodično se družili, deca se nisu razdvajala. Sjajan igrač i čovek.

Šta vam najteže pada?

- Odvojenost od porodice. Ima nagoveštaj­a da će mi se pridružiti kada popuste mere, ali kada će to konkretno biti, niko ne zna - uz dozu sete zaključuje Vuković.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia