Alo!

BANE: Zvezda?

Iskusni štoper (36) odbio u Sankt Peterburgu novi ugovor za manju platu, a Rusi ga ponovo preselili na beogradsku „Marakanu“IVANOVIĆ U ZENITU

- S. R.

Branislav Ivanović u Crvenoj zvezdi! Da u svojoj bogatoj karijeri, na njenom kraju verovatno, zaigra i u dresu srpskog velikana.

Hoće li ta bomba konačno da eksplodira, ostaje da se vidi, tek, ruski novinari su ponovo zapalili njen fitilj. Banetovo odbijanje da ostane u Zenitu, i to pošto je kao kapiten trijumfaln­o podigao (i razbio!) pehar Kupa Rusije, bio je povod tamošnjim medijima da presele Srbina na beogradsku „Marakanu“.

„Ivanović će napustiti Zenit. Neće biti novog ugovora. Imam potvrdu da će otići u Crvenu zvezdu“, napisao je novinar „Sport dejlija“Timur Valejev još u noći slavlja tima iz Sankt Peterburga povodom osvajanja drugog trofeja u sezoni, odnosno duple krune ruskog fudbala.

Ova objava je izazvala, uglavnom, gnev navijača Zenita, što ne čudi s obzirom na nepobitnu činjenicu da je iskusni centralni defanzivac (36) bio stub ekipe koja se u dve poslednje sezone ovenčala šampionsko­m titulom, a u drugoj je bio i njen lider s kapitensko­m trakom. Ista vest je ujedno obradovala Zvezdine fanove, koji veruju da bi Bane i te kako značio timu koji formira trener Dejan Stanković. Svejedno što iz Ljutice Bogdana stiže glas da je dovoljno štopera pod Dekijevom komandom, te da nije bilo kontakta s momkom rođenim 1984. u Sremskoj Mitrovici.

Rekorder naših „orlova“(105 utakmica za reprezenta­ciju), kako je naveo prestižni ruski dnevnik „Sport ekspres“, odmah posle finala Kupa u Jekaterinb­urgu saopštio je upravi kluba da ne pristaje na smanjenje plate i da neće produžiti ugovor. Sad bira šestu destinacij­u u karijeru, posle Srema iz rodnog grada, OFK Beograda, moskovske Lokomotive, Čelsija i Zenita. Zvezda?

 ??  ?? 114 utakmica 12 golova 2 prvenstva 1 kup
Oproštaj uz pehar: Branislav Ivanović
114 utakmica 12 golova 2 prvenstva 1 kup Oproštaj uz pehar: Branislav Ivanović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia