Alo!

MILIONI EVRA idu za „orlove“

Klubovi, kojima Savez inače pomaže, teško da će dobiti parče kolača iz Niona (4.300.000 €) namenjeno seniorskoj reprezenta­ciji i ostalim našim nacionalni­m selekcijam­a

-

Fudbalska sezona 2020/21, svejedno što još nije počela (premijera 31. jula), sigurno će biti upamćena kao najteža dosad. Zbog proklete korone, dabome.

Klubovi s malim budžetima, ili svakako manjim od planiranih u vreme kad svet nije znao za kovid-19, teško će poslovati. Sastavljan­je

kraja s krajem biće podvig. Daleko je maj sledeće godine, valja izdržati... Zato mnogi već sada računaju na pomoć od krovne organizaci­je. I zato se u osvit sezone, čiju zavesu u petak diže Superliga

(slede potom Prva, Srpske lige...), u fudbalskim krugovima ponovo „prebraraju“4,3 miliona evra iz Niona. Svejedno što je Marko Pantelić, tadašnji potpredsed­nik FSS-A (danas čelnik FS Beograda), ubrzo po objavi vesti da će UEFA pomoći svaku svoju članicu tolikom sumom, objasnio čemu je namenjen taj novac.

- Novac koji je FSS-U odobren od UEFA i FIFA (430.000 evra) nije nikakav poklon, niti je reč o dodatnim sredstvima kako su neki pogrešno razumeli, nego je u pitanju redovno finansiran­je aktivnosti A i mlade reprezenta­cije i svih ostalih reprezenta­tivnih selekcija (U-19, U-17, U-15, žene, futsal). Takođe, to je novac i za organizova­nje turnira, priprema, pokrivanje troškova putovanja i smeštaja u naredne tri sezone. Zbog javnosti i naših klubova, koji se takođe kao i Savez suočavaju sa teškoćama i kojima konstantno pomažemo, veoma je važno da ne bude zabune - rekao je Pantelić početkom maja.

UEFA je, podsećamo, krajem aprila objavila da će svih 55 nacionalni­h Saveza dobiti po 4,3 miliona evra iz projekta „Het-trik 5“za naredne tri godine.

- Novac će biti uplaćen do kraja ove i naredne sezone, a može biti iskorišćen onako kako naše članice smatraju prikladnim za obnovu fudbalske zajednice - istakao je tada predsednik UEFA Aleksander Čeferin.

S Terazija 35 su jasno poručili kako...

 ??  ?? Zadovoljan: Ljubiša Tumbaković
Zadovoljan: Ljubiša Tumbaković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia