Alo!

Kožar je bio Robert, a Užičanin Pospišek

- N. GAVRILOV

Grčka i dalje na nogama zbog „škaljaraca“! Baranin Alan Kožar (43) i Užičanin Damir Hadžić (45), brutalno izrešetani u automobilu ispred luksuzne vile na Krfu, imali su lažna slovenačka dokumenta na imena Robert Bitenc i Martin Pospišek!

Tela ubijenih pronašla je maserka 23. jula, oko 19 sati, u vozilu ispred vile „Almira Akasta” nedaleko od Halikounij­e na Krfu. U njih je ispaljeno 29 metaka, a koliko je napad bio iznenadan govori detalj da nisu stigli ni ručnu da povuku.

- Kožar je putovao sa pasošem Slovenije pod imenom Robert Bitenc, dok je Hadžić koristio pasoš na ime Martina Pospišeka - navode crnogorski mediji.

Objavljene su i fotografij­e njihovih pasoša, koje su navodno dobili u policijsko­j upravi u Ljubljani. Pasoš na ime Roberta Bitenca izdat je u martu 2012. godine, a ističe u avgustu 2022, dok je drugi na ime Martina Pospišeka

navodno izdat u avgustu 2015, a važio je do 2025. godine.

Inspektori Odseka za zločine sa Krfa potvrdili su da su napadači pucali iz dva oružja, kalibra 7,65 i devet milimetara.

- Sumnja se da je još jedna osoba ranjena, ali to nije zvanično potvrđeno. Pištolj „glok” pronađen je u automobilu u kojem su bila tela, dok je su u iznajmljen­oj vili bili laptopovi, pištolj, više komada municije i 11.500 evra. Sumnja se da su njih dvojica pre Grčke boravili u

Turskoj i da su ih od tada napadači pratili - naveli su izvori iz istrage.

„Škaljarci” su zakupili vilu „Akasta” na dva meseca, a dnevno su je plaćali vrtoglavih 1.000 evra. Hadžić je duže vreme bio u Grčkoj i živeo je na relaciji Mikonos-krf, dok su njih dvojica zakupili vilu do 21. avgusta.

Grčka policija je u njihovoj iznajmljen­oj vili našla laptopove, pištolj, municiju i 11.500 evra

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia