Alo!

Pomahnital­i autobus oborio ženu, pa se ZAKUCAO u Drvo

- E. SADIKU

Na stanici je bilo osmoro ljudi. Kolega je smotao u poslednjem trenutku i ostao u smrskanoj kabini, a noga mu je bila zaglavljen­a

MILOŠ BLAGOJEVIĆ, očevidac

Dve osobe su povređene kada je pomahnital­i autobus turskog proizvođač­a na liniji 48 iznenada dobio ubrzanje, za dlaku promašio stanicu na kojoj je bilo osmoro putnika i zakucao se u drvo!

Prilikom udara autobus se odbio i ponovo se zakucao u drvo, posle čega se ugasio. Nesvakidaš­nja nezgoda dogodila se juče u 11.45 sati na okretnici u Miljakovač­koj šumi. Putnica sa satnice LJ. B. (57) pala je i udarila glavom o ivičnjak, a vatrogasci su izvukli vozača M. Đ. (57) iz smrskanog vozila. Sumnja se da je do udesa došlo zbog takozvane iberturaže, što je prošle godine bio čest slučaj kod autobusa turskog porekla.

Vozač gradskog autobusa Miloš Blagojević, koji je bio očevidac nezgode, prvi je utrčao u autobus da pomogne kolegi.

- Bio sam iza njega kada je krenuo sa okretnice da pokupi putnike. Odjednom je samo ubrzao i jurio prema stanici na kojoj je bilo osmoro ljudi. Uspeo je da smota u poslednjem trenutku, pa je udario u drvo. Prasak je bio strahovit, a autobus se odbio i krenuo unazad. Posle nekoliko metara ponovo je krenuo i drugi put se zakucao u drvo! Uleteo sam u autobus, a za mnom je ušao još jedan kolega. Dok smo pomagali vozaču, video sam da neko leži ispred autobusa. Shvatio sam da ima još povređenih, a pritrčali su i ljudi sa stanice i rekli da je žena povređena - u dahu priča Blagojević.

On dodaje da je kolega bio zaglavljen, a da su ženu polivali vodom.

- Vatrogasci su skinuli prednju masku autobusa i tada se videla vozačeva noga, koja je bila čudno iskrivljen­a. Hitna pomoć je prvo odvezla ženu u bolnicu, a potom i mog kolegu - kaže Blagojević.

Kako saznajemo, povređena žena i vozač su prevezeni na VMA i nalaze se u teškom stanju. Tokom uviđaja je utvrđeno da su na autobusu posle udesa ostale blokirane kočnice. Autobus je odvučen na vanredni tehnički pregled gde treba da se utvrdi da li je do udesa došlo usled „iberturaže“ili je posredi ljudska greška.

 ??  ??
 ??  ?? Ovde je bila zaglavljen­a noga vozača M. Đ. (57)
Ovde je bila zaglavljen­a noga vozača M. Đ. (57)
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia