Alo!

Žene, manje osuðujte jedna drugu, volite se!

- M. M.

Novi trend na društvenoj mreži Instagram napravio je pravu pometnju među pripadnica­ma lepšeg pola širom planete Zemlje!

Od Ivanke Tramp, Kloi Kardašijan, Dženifer Eniston, pa sve do naših dama u Srbiji, novi izazov „Žene podržavaju žene“postao je na najtraženi­ji haštag na popularnoj društvenoj mreži sa preko pet miliona onih koje su do sada objavile crno-bele fotografij­e u znak podrške jedna drugoj. Izazov je pokrenut kao ideja da su sve žene jednake, da boja kože nije važna, te da je žena kao biće fantastičn­a i prelepa i da niko ne bi trebalo da je ubedi u suprotno!

Među prvima u Srbiji ovaj izazov prihvatile su pop zvezda Nataša Bekvalac i voditeljka Jovana Joksimović, koje su u znak podrške objavile svoje crno-bele fotografij­e. Joksimović­eva za „Alo!“ima samo jednu poruku za sve pripadnice lepšeg pola. - Kada bi žene manje osuđivale, procenjiva­le i ocenjivale jedna drugu, ne bi bilo jednostavn­o ugroziti neku od njih - rekla je Jovana za „Alo!“, dok se Beklavčeva složila sa njom.

- Uvek sam govorila da žena ženi ne sme i ne može da bude vuk. Svaka od nas je svoja, jedinstven­a i snažna, ali moramo biti ujedinjene kada je međusobna podrška u pitanju. Crno bele fotografij­e na Instagramu predstavlj­aju solidarnos­t sa zrtvama femicida uzrokovano­g porodicnim nasiljem u Turskoj, ali situacija kod nas nije nista bolja. Ovakve akcije sluze da se skrene paznja ljudi i upali alarm na stravicnu pojavu u drustvu koja odnosi sve vise zenskih zivota u patrijarha­lnim sredinama - rekla je Nata za „Alo!“

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia