Alo!

BLISTAAEE KANGA

„Kada je finansijsk­i ispoštovan, Geloru nema ravnog, a sigurno je zadovoljan ponudom, pošto je novac njegova zvezda vodilja“

- M. T.

Gelor Kanga je Zvezdin pun pogodak! Povratak Afrikanca na „Marakanu“tako komentariš­e svaki navijač prvaka Srbije, a istog mišljenja je i Miodrag Božović, takoreći fudbalski otac Kinga Kange.

Grof je, podsećamo, doveo reprezenta­tivca Gabona u Rostov i s njim 2014. osvojio ruski kup, što je najveći uspeh u istoriji tog kluba, a dve godine kasnije vezista gromovitog šuta je baš na njegov zahtev stigao u Zvezdu. Kanga se sad vraća među crveno-bele posle sezone i po u Sparti iz Praga (61 utakmica, 27 golova), kojoj je pogotkom u finalu nedavno doneo trofej češkog kupa protiv Libereca (2:1).

- Kada je finansijsk­i podmiren i ispoštovan, Kangi nema ravnog - kaže za „Alo!“Božović, koga smo pronašli upravo u Pragu.

Možda ste se sreli sa Kangom?

- Ha-ha... Nisam. U kontaktu smo, ali ne svakodnevn­om.

Nismo se čuli posle odluke da se vrati u Zvezdu. Evo, vozim po Pragu i pomoću navigacije tražim neku lokaciju, ko zna, možda naletim baš na Gelora uvek je Grof spreman za šalu.

Nije vas iznenadio tom odlukom?

- Kanga je pametan momak. Znam da je imao ponude iz Kine, Katara, Dubaija... Ali je dobro razmislio. Odlazak iz Evrope veliki je rizik u vreme koronaviru­sa, a sigurno je zadovoljan i finansijsk­om ponudom Crvene zvezde, pošto je novac njegova zvezda vodilja.

Kanga dugo igra na visokom nivou. Može li da nastavi tako?

- Nema sumnje. Žilav je to momak!

Da li je zadržao glavne karakteris­tike?

- Ko zna da igra fudbal, a Kanga zna, ne može ništa da zaboravi. Rođeni je lider, kreator, plejmejker, sjajno deluje u prekidima, ima snažan i precizan šut, pas... Ma kompletan fudbaler. Jasno je da je Zvezda dobila igrača vrhunske klase.

Neće mu biti potrebno prilagođav­anje?

- Verujem da je poznavanje kluba i grada jedan od razloga što je prihvatio da se vrati. Ako ga budu plaćali po dogovoru, blistaće. S njim i Kataijem u veznom redu, Zvezda može daleko da dogura u Evropi - optimista je Božović.

 ??  ?? Miodrag Božović
Miodrag Božović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia