Alo!

PRETUČEN DOK JE DECI KUPOVAO SENDVIČE!

- EKIPA ALO!

„Napadači nisu prozborili ni reč, oborili su me udarcem u potiljak, a onda su me šutirali sa svih strana i pobegli. U policiji su mi rekli da su bila trojica, jer su ih toliko videli na snimcima nadzornih kamera na susednoj menjačnici koje su sve snimile“, svedoči Saša Vukojević, koji sa suprugom Manuelom, Hrvaticom iz Otočca, živi u Austriji.

Veruje da su ga napali zbog pravoslavn­og krsta i istetovira­nog grba Crvene zvezde

Saša Vukojević (30), Srbin i pravoslava­c koji živi u Austriji, brutalno je pretučen u tazbini u Baškim Vodama kod Makarske zbog tetovaže pravoslavn­og krsta na listu desne noge i grba Crvene zvezde na levom ramenu!

On je napadnut s leđa 30. jula oko 19 sati dok je supruzi i ćerkicama iz kioska brze hrane nosio sendviče. Tri napadača su ga oborila udarcem u potiljak, a usledilo je brutalno šutiranje nasred šetališta pored plaže, preneo je „jutarnji.hr“.

Saša ne zna stvarni povod jer napadači nisu ništa govorili dok su ga batinali. Međutim, on i njegova supruga Manuela sumnjaju da je postao meta zbog tetovaže pravoslavn­og krsta i grba Crvene zvezde na levom ramenu! Na desnoj ruci ima tetovirano svoje ime na ćirilici, a uz sve to je oko vrata nosio pravoslavn­i krst.

Sa suprugom Manuelom, Hrvaticom iz Čovića kraj Otočca, živi u austrijsko­m gradiću nedaleko od Linca. Pre pet dana su stigli na letovanje, ali su ga posle ovog nemilog događaja naprasno prekinuli i odlučili da se vrate u Austriju.

- Rodom sam iz Srpca kraj Nove Gradiške, ali smo se u Austriju odselili 1992. godine, kada sam imao dve godine.

Supruzi i meni nisu bile bitne međunacion­alne razlike, zavoleli smo se i venčali. Nikada nisam imao probleme, a letovali smo u Vodicama, na Viru, na Braču - priča u Manuelinoj kući u Čovićima šokirani

Saša, koji je Hrvatsku smatrao drugom domovinom.

Saša je ispričao da se incident dogodio dok su tražili lokal brze hrane da bi kupili nešto za jelo.

- Neko me je iznenada udario

u potiljak. Dok sam padao, dobio sam udarac nogom u lice. Kad sam pao, udarali su me sa svih strana. Stavio sam ruke na lice da se zaštitim, a napadači su pobegli. Video sam samo jednog, imao je crnu majicu i šorts. U policiji su mi rekli da su bila trojica, jer su ih toliko videli na nadzornim kamerama susedne menjačnice koja je sve snimila - kaže Saša i ističe da niko od njih nije prozborio ni reč, već su ga samo udarali i pobegli.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Saša na desnoj ruci ima tetovirano svoje ime na ćirilici, a oko vrata je imao pravoslavn­i krst
Saša na desnoj ruci ima tetovirano svoje ime na ćirilici, a oko vrata je imao pravoslavn­i krst
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia