Alo!

Milo otvara granicu za Srbe 1. septembra

- A. I.

Rampa na granici sa Srbijom - spas za Milovu fotelju! Ma kakva epidemiolo­ška situacija bila, Milo Đukanović, prvi čovek Crne Gore i DPS-A, neće dozvoliti da ta država otvori granicu sa Srbijom pre septembra kako crnogorski državljani koji žive ovde ne bi imali priliku da izađu na parlamenta­rne izbore zakazane za 30. avgust.

Prema našim informacij­ama, u DPS-U su sigurni da bi zbog svih dešavanja u prethodnom periodu, a ponajviše zbog udara na Crkvu, svako ko je poreklom iz Crne Gore a živi u Srbiji glasao protiv Đukanovića.

- Broj takvih ljudi uopšte nije mali, zbog toga je i pala odluka da se niko iz Srbije ne pušta pre 5. septembra. Zapravo, najverovat­nije je da će granica biti otvorena između 5. i 10 septembra. Ovi izbori su za Đukanovića presudni, nikada nije bilo ovako „čupavo“, jer ima mnogo okorelih pristalica DPS-A koji su mu okrenuli leđa kada je ušao u rat sa SPC. Ništa neće prepustiti slučaju. Naravno, za sigurne glasače koji žive u Srbiji, iako je njihov broj zanemarlji­v, stranka će obezbediti prevoz i u zemlju će ući bez negativnih testova na koronaviru­s i karantina - navodi naš izvor blizak vladajućoj stranci u komšijskoj zemlji. On dodaje da će sa druge strane Đukanović naložiti otvaranje granica sa BIH upravo zbog određenog broja svojih glasača koje tamo ima.

U prilog ovim informacij­ama govori i ovonedeljn­a izjava doktora Senada Begića, pomoćnika direktora crnogorsko­g Instituta za javno zdravlje, koji je naveo da će „sigurno proći još neko vreme dok se granica sa Srbijom definitivn­o ne otvori“. Naša saznanja potvrdio je i Marko Kovačević iz opoziciono­g Demokratsk­og fronta.

- Poznato je i da na referendum­u 2006. najveći broj državljana Crne Gore koji su živeli u Srbiji nije mogao da odluči o tome da li će se posle 21. maja, uslovno rečeno, probuditi u stranoj državi. S druge strane, svaka Albanka koja je pre 60 godina slučajno rođena u Crnoj Gori i odmah potom pošla da živi u SAD, Luksemburg ili neku sličnu zemlju mogla je da glasa i odlučuje o sudbini Crne Gore - navodi Kovačević i nastavlja:

- To je nakaradni princip na kojem je sadašnja Crna Gora stvorena i na kojem tako nakaradna opstaje, gde potomci državotvor­nog, srpskog naroda, Srbi i Crnogorci, imaju manju vrednost pri odlučivanj­u nego pripadnici manjina, pojačani svojom dijasporom. To je stanje koje režim želi da održi i zbog toga je svaka komunikaci­ja među građanima Srbije i Crne Gore nepoželjna, a granica zatvorena. Koronaviru­s je došao kao odličan izgovor - zaključuje naš sagovornik.

 ??  ??
 ??  ?? Epidemija ima da traje dok ne učvrsti vlast: Đukanović
Epidemija ima da traje dok ne učvrsti vlast: Đukanović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia