Alo!

Leskovčani­na progutao vir

- E. A.

Leskovčani­n star 48 godina utopio se u četvrtak, oko 16 sati, u Brestovačk­om jezeru, potvrđeno je portalu „jugmedia“u Policijsko­j upravi Leskovac. Jedan od očevidaca tragedije je rekao da ga je očigledno progutao vir: „Plivao je i odjednom je nestao. Tražili smo ga puna dva sata i tada je već bilo kasno”.

Brazilac Ernandes Oliveira de Silva (36), osumnjičen je da je u Brazilu naručio likvidacij­u Marjana Jocića (39) zvanog Maksa, a onda lažirao svoju smrt u Asunsionu, glavnom gradu Paragvaja, i potom čak postavio spomenik i dao čitulju u novinama!

Jocićevo telo je nađeno 5. maja 2020. u fazi raspadanja u kamenolomu, u blizini Plavog jezera. Za ubistvo je osumnjičen hrvatski državaljan­in

Luka Marić (28), koji je uhapšen u taksiju u Sao Paulu, sa 9.400 dolara, mapom i dva telefona.

- De Silva je navodno bio vođa bande kojoj je pripadao Jocić. Uz pomoć zaposlenih u opštini nabavio je izvod iz knjige umrlih u kome stoji da je umro 22. juna usled gušenja i zastoja rada srca. Posle je sam sebi organizova­o sahranu, platio spomenik i čitulju u novinama. Međutim, uhapšen je u Kanelonesu, gradiću kraj Montevidea u Urugvaju, sa dokumentim­a koja su glasila na ime Ruan Kortes de Silva - prenose mediji i dodaju da je identifiko­van na osnovu fotografij­a i otisaka prstiju.

De Silva se tereti za ubistvo bivšeg policajca Samira Skandara i golmana Alvarija de Paula Silve, kao i za naručivanj­e Jocićevog ubistva. On je navodno Samiru naredio da otme i ubije čoveka zvanog Ptica Trkačica. Posle toga je navodno angažovao Jocića da likvidira Samira i Alvarija.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia