Alo!

Kljajević: Tužilac je stvarni autor presude!

- S. DŽ. S. EKIPA ALO!

- Darko Šarić je kriv što je prljav novac kriminalne grupe od šverca kokaina ubacivao u legalne tokove. Sve je urađeno po prethodnom dogovoru i sa znanjem Šarića - naveo je sudija.

Šariću je za pranje novca izrečena kazna od sedam godina, dok je za podstrekav­anje drugih na pranje novca dobio četiri godine zatvora, a kao jedinstven­u kaznu sud mu je izrekao devet godina. Ovom presudom je naređeno da se Šariću oduzme imovina koju je stekao krivičnim delom i to: privredno društvo „Mladi borac“(Sonta), „Jedinstvo“(Gajdobra), „Mitrosrem“(Sremska Mitrovica), UTP „Putnik“a. d. (Novi Sad), HTDP „Vojvodina“(Novi Sad), „Bratstvo“(Preševo), „Danzo invest“, imovina AMC „Zvezda“iz Pančeva - konkretno magacinski prostor u ulici Stevana Šupljikca 88 i pravo korišćenja prateće katastarsk­e parcele broj 1976/4 KO Pančevo, kao i tri stana u Beogradu, na uglu Juhorske i Danteove ulice, na katastarsk­im parcelama broj 1415/3 i 1330/4, upisanim u popisnom listu broj 6806 KO Beograd 2. Ovo je prvostepen­a presuda na

Advokat Marko Kljajević, branilac Marka Dabovića, izjavio je za „Alo!“da je presuda nezakonita i pristrasna jer nije rezultat dokaznog postupka!

- Sudija Petrović je praktično prepisao završnu reč zamenika tužioca Saše Ivanića, koji je stvarni autor presude. Sud nije cenio oslobađaju­ći dokaz odbrane kojim je dokazano legalno poreklo novca. Sudija je sudio protivno zakonu jer je morao biti izuzet zbog toga što postupa i u slučaju za drogu koji se vodi protiv Šarića. Time je prouzrokov­ao višemilion­sku štetu zbog neosnovane osude, što će u krajnjem platiti narod izjavio je Kljajević.

On je u završnoj reči naveo da tužilac nije dokazao da je Marko Dabović prao novac koji potiče od šverca kokaina i tražio je da ga sudija oslobodi.

Od trojice članova sudskog veća, njih dvojica su glasala za presudu, dok je jedan bio protiv

koju i tužilaštvo za organizova­ni kriminal i odbrana imaju pravo žalbe Apelaciono­m sudu u Beogradu.

Pljevljak Šarić je u pritvoru od marta 2014, kada se predao srpskim vlastima posle višegodišn­jeg bekstva.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia