Alo!

Holandija ublažava mere, u Švedskoj rad od kuće

-

Holandska vlada neće preporučiv­ati građanima da ubuduće nose zaštitne maske jer smatra da njihova efikasnost nije dokazana, a vlada će tražiti od građana da više poštuju mere socijalne distance, rekla je ministarka zdravlja Tamara van Ark.

Međutim, ankete pokazuju da većina Holanđana, 55 odsto, smatra da bi maske trebalo da ostanu obavezne i da će pomoći u borbi protiv drugog talasa koronaviru­sa.

Istovremen­o, posle mnogobrojn­ih kritika zbog suviše opuštenog pristupa pandemiji, švedska vlada je saopštila da će predložiti Agenciji za zdravstvo da, svuda gde je moguće, naloži zaposlenim­a rad od kuće do Nove godine.

Daglas Marks (29) otvorio je vatru na Veroniku Pena i njenog maloletnog sina jer su u jednom hotelu na Floridi, kako on smatra, prekršili sanitarne mere i nisu držali fizički razmak kakav je on smatrao potrebnim!

Američki mediji javljaju da je Marks prvo upozorio Veroniku i njeno dete povikom „Odmaknite se jedno od dugog, ne poštujete distancu“. Veronika i njen sin, turisti koji su u Floridu došli iz Novog Meksika, ignorisali su ga, seli na obližnju hotelsku sofu i okrenuli mu leđa, što ga je iznerviral­o.

- Imam ovde dvoje ljudi koji ne poštuju propise. Sad ću ja da se pobrinem za njih - rekao je Daglas i počeo da puca po hotelu.

Uspaničeni gosti su se razbežali a, srećom, niko nije povređen. Marks je odmah uhapšen, a policiji je rekao da je tražio od recepcione­ra da udalji ženu i dete koji ne poštuju fizičku distancu, a kada je ovaj to odbio, ispalio je četiri hica „u znak upozorenja“.

Jedan od očevidaca rekao je lokalnoj TV 10 da je video kako čovek viče na ženu sa detetom, a zatim vadi pištolj.

- Skočio sam da ih zaštitim svojim telom. Ludak je pokušao da upuca ženu i dete - rekao je svedok.

Mediji navode da je ovaj slučaj još jedan dokaz atmosfere ekstremno visoke napetosti među žiteljima Floride, koja je jedno od žarišta pandemije kovida-19, i u kojoj je zaražen svaki 50. stanovnik.

 ??  ?? Mesto gde je Daglas pucao u majku sa sinom
Mesto gde je Daglas pucao u majku sa sinom
 ??  ?? Daglas Marks
Daglas Marks

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia