Alo!

Deki: Nisam pao sa Marsa, ne znam Degenekovu sudbinu!

„Drago mi je što sam ponovo na ’Marakani’, ne bih dolazio da nije tako. Želim plasman u Ligu šampiona“

- V. Z.

Gelor Kanga (29), jedan od tvoraca Zvezdinog povratka na evropsku fudbalsku mapu koji je započet pre tri godine, ponovo je na mestu uspeha.

Prilikom ozvaničenj­a njegovog drugog mandata na stadionu „Rajko Mitić“, ekscentrič­ni Gabonac je u svom stilu poručio: „Ponovo ćemo slaviti na severu.“

Kanga je u Ljutice Bogdana stigao kao slobodan igrač posle nepune tri sezone u praškoj Sparti, koju je u januaru 2018. godine pojačao upravo iz Crvene zvezde.

- Pokušaću da ponovim dobre igre i prvog mandata u Crvenoj zvezdi, koje će, nadam se, obezbediti i novo slavlje sa navijačima na severu - rekao je Gelor Kanga.

Srpski šampion je u prethodnom periodu pretrpeo brojne promene u igračkom kadru, ali i kada se radi o stručnom štabu, pošto je Vladana Milojevića, možda i najzaslužn­ijeg za procvat posrnulog giganta sa Topčidersk­og brda, na mestu trenera zamenio legendarni Dejan Stanković.

- Znam da je kao igrač ostvario velike uspehe i rezultate. Nadam se da ćemo imati više vremena za razgovor na nekom od narednih treninga. Znam da sada ima mnogo mladih igrača. Mi smo tu da im pomognemo i da ostvarimo

naš cilj, a to je grupna faza Lige šampiona - dodao je internacio­nalac iz Gabona.

Sjajni plejmejker razornog šuta potpisao je ugovor na dve plus jednu godinu i po sezoni će zarađivati 500.000 evra, dok je na ime bonusa za potpis na njegov račun odmah leglo 300.000 evra.

- Zadovoljan sam što sam se vratio. Drago mi je što sam ovde, ne bih dolazio da nije tako. U dobrim sam odnosima sa ljudima iz uprave. Trudiću se da donesem boljitak. Motivisao me je novi projekat o kojem su mi pričali ljudi iz kluba - istakao je Gelor Kanga, koji će zaraditi dodatnih 800.000 evra ukoliko se crveno-beli plasiraju u grupnu fazu Lige šampiona.

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, uoči današnje premijere protiv Novog Pazara u Superligi Srbije („Marakana“, 19.30) govorio je i o aktuelnom prelaznom roku. Ipak, informacij­a da je Miloš Degenek na listi želja saudijskog Al Ahlija iznenadila je šefa struke crveno-belih.

- Ne znam, odneo mi je pauk auto, pa sam i sa tim imao problem. Degenek je naš igrač. Da je nešto vruće, zvali bi me iz kluba. Ne pravim se da sam pao s Marsa. Stvarno, ne znam ništa o njegovom odlasku - rekao je Stanković.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia