Alo!

SVI DA POMOGNEMO NAŠIM LEKARIMA

Predsednik Vuèiae prisustvov­ao poèetku izgradnje nove kovid bolnice

- „Uložili smo stotine miliona evra da bismo sačuvali zdravlje ljudi“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvov­ao je juče početku izgradnje nove kovid bolnice u vojnom kompleksu „Zemun ekonomija“u Batajnici i tom prilikom najavio da će biti završena do 1. decembra i da će biti opremljena najmoderni­jom opremom, kao i da će spasti živote velikog broja građana.

- Za nekoliko meseci ovde će nići nova moderna kovid bolnica, ali to je bolnica u kojoj će moći da se obave i druge stvari važne za zdravlje jer ne želimo da, ako vakcina bude postojala, u šta verujemo, ovaj veličanstv­en objekat nema namenu - rekao je Vučić, koji je sa ministrima Aleksandro­m Vulinom i Zlatiborom Lončarom položio kamen temeljac za novu bolnicu.

- Ovo su velike stvari, koje pokazuju koliko se menja životni standard i koliko brinemo o zdravlju ljudi,

a ne prepuštamo stvari slučaju. Ova bolnica će spasti mnogo života - rekao je Vučić

i istakao da je taj zdravstven­i objekat rezultat velikog rada i truda države jer se ulaže ogroman novac samo za izgradnju utrošeno je 27-28 miliona evra.

On je preneo da će bolnica imati 200 jedinica intenzivne nege i 804 jedinice poluintenz­ivne nege i biće opremljena najmoderni­jom opremom - respirator­ima, rendgenima, skenerima...

- Uložili smo stotine miliona evra da bismo sačuvali zdravlje ljudi. Ovo radimo da bismo oslabili pritisak na naše junake - lekare i medicinske sestre, da imaju bolje uslove, da teret bude ravnomerno raspoređen rekao je predsednik Srbije.

On je ukazao na to da neki dok su bili na vlasti nisu uradili ništa u zdravstvu, da ni linoleum u liftu nisu mogli da promene, a sada imaju privatne klinike.

- Mi smo obnovili sve bolnice, kliničke centre gradimo u Beogradu i Nišu, gradimo mnogo bolnica, od Prokuplja do Aranđelovc­a, sve 25 do 30 miliona evra istakao je predsednik, dodajući i novu bolnicu u Batajnici, „Dedinje 2“, VMC, „Dr Dragiša Mišović“...

- I sve to nije bilo dovoljno za sve pacijente pod pritiskom kovida - rekao je Vučić, napominjuć­i da su i bolnice na Bežaniji, u Zemunu i na Zvezdari obnovljene i da su sve prešle u sistem kovid bolnica.

On je dodao da je lokacija nove bolnice lako dostupna iz svih pravaca, ali da će morati da se dorade neki pristupni putevi.

28 miliona evra koštaće izgradnja bolnice

- Gledamo šta će doneti budućnost, šta će biti potrebno. Mi ćemo tražiti i uveren sam među prvima dobiti vakcinu, svakako nećemo biti na začelju. Ne želimo da nas jesen i težina infekcije iznenade - zaključio je Vučić.

Uložili smo stotine miliona evra da bismo sačuvali zdravlje ljudi. Ova ustanova će biti završena do 1. decembra i biće opremljena najmoderni­jom opremom

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Predsednik uveren da ćemo među prvima dobiti vakcinu kada se bude pojavila
Predsednik uveren da ćemo među prvima dobiti vakcinu kada se bude pojavila

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia