Alo!

Vreli FUDBALSKI avgust!

Osim odluka o osvajačima trofeja u evrokupovi­ma, čekaju nas i kvalifikac­ije za LŠ, kraj šampionata u Italiji i početak prvenstva u Francuskoj

- M. T.

Lopta se zakotrljal­a na fudbalskim terenima u Srbiji u sezoni 2020/21, a u pojedinim evropskim zemljama (Švajcarska, Italija...) prošla sezona još traje?!

Pandemija koronaviru­sa totalno je poremetila planove FIFA i UEFA. Ali krovne fudbalske organizaci­je, u sadejstvu sa savezima, nekako su uspele da se prestroje i na sve načine se trude da izguraju aktuelnu sezonu. To se posebno odnosi na evrokupove zbog disharmoni­je jer u Ligi Evrope ima neuporediv­o više „zaostalih“utakmica. Ujedno, pripremaju tlo za početak takmičenja u ligama koje privlače najveću pažnju (prvi startuju Francuzi, koji nisu ni završili prošlu sezonu), kao i nacionalni­m kupovima, a sve bez prisustva publike i pod specijalni­m režimom zaštite svih aktera.

U sve treba uklopiti pripreme (u nekim slučajevim­a i improvizov­ane), prelazni rok koji će ove godine zagaziti duboko u jesen... Najteže je fudbalerim­a. Jedva da su imali desetak dana odmora između dve sezone.

Za ljubitelje fudbala, avgust nudi istinska uzbuđenja. Posle finala francuskog liga i engleskog FA kupa, počinje rasplet u Ligi šampiona i Ligi Evrope, čije se završnice igraju u Portugalu i Nemačkoj, a u sve se umešao i žreb za sezonu 2020/21!

Vežite se, polećemo!

 ??  ?? Ronalda i Juventus čeka revanš osmine finala LŠ sa Lionom
Ronalda i Juventus čeka revanš osmine finala LŠ sa Lionom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia